Ponzi Scheme: Συλλήψεις σε Ελλάδα και Ιταλία για απάτη τύπου «πυραμίδα» - Αναζητούνταν από την Interpol

Ponzi Scheme: Συλλήψεις σε Ελλάδα και Ιταλία για απάτη τύπου «πυραμίδα» - Αναζητούνταν από την Interpol Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash.
0

Δύο άτομα συνελήφθησαν, μετά από κατάλληλη διασυνοριακή συνεργασία, στις 26 Οκτωβρίου 2022 σε Ελλάδα και Ιταλία, για υπόθεση απάτης διεθνικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σε βάρος των αλλοδαπών συλληφθέντων εκκρεμούσε Ερυθρά Αγγελία της Interpol, με βάση την οποία εμπλέκονταν σε υπόθεση οικονομικής απάτης, μεγάλης κλίμακας, τύπου «πυραμίδα» (Ponzi scheme).

Η σύλληψη του ενός πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας από Αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, όταν προσπάθησε να εξέλθει αεροπορικώς με προορισμό τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, τα θύματα της εγκληματικής τους δραστηριότητας ξεπέρασαν τα 2.000 άτομα σε Ευρώπη και Ασία, με παράνομο οικονομικό όφελος το οποίο ανέρχεται στα 28 εκατομμύρια ευρώ. 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και ακολούθως διατάχθηκε η προσωρινή του κράτηση, προκειμένου εξετασθεί η υπόθεση έκδοσής του.

Σημειώνεται ότι, ο εκτελεστικός Διευθυντής Αστυνομικών Επιχειρήσεων της Interpol ευχαρίστησε όλες τις Διωκτικές Αρχές και τα Εθνικά Κεντρικά Γραφεία Interpol των εμπλεκομένων χωρών μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας (Διεύθυνση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας) για την άμεση ανταπόκριση που επέδειξαν στη συγκεκριμένη, μείζονος σημασίας για τον Οργανισμό, υπόθεση οικονομικού εγκλήματος.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάνδρα: Ομόφωνα αθώοι από το Εφετείο οι τρεις κατηγορούμενοι για τις φονικές πλημμύρες

Ελλάδα / Μάνδρα: Ομόφωνα αθώοι από το Εφετείο οι τρεις κατηγορούμενοι για τις φονικές πλημμύρες

Απαλλάχθηκαν από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια η πρώην δήμαρχος Μάνδρας, ο τότε προϊστάμενος της Υπηρεσίας Δόμησης Ελευσίνας και η αναπληρώτρια προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής
LIFO NEWSROOM
Μετρό Θεσσαλονίκης: Ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα οι δοκιμές για την επέκταση έως Καλαμαριά

Ελλάδα / Μετρό Θεσσαλονίκης: Ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα οι δοκιμές για την επέκταση έως Καλαμαριά

«Έχουν ήδη παραδοθεί 4 από τους καινούργιους συρμούς που θα έρθουν για να καλύψουν και το καινούργιο δίκτυο» αναφέρει σε σχετική ανάρτηση ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης
LIFO NEWSROOM