Πομπέο: Θα ζητήσει στη διεθνή διάσκεψη στο Βερολίνο την αποχώρηση όλων των ξένων δυνάμεων από τη Λιβύη

Πομπέο: Θα ζητήσει στη διεθνή διάσκεψη στο Βερολίνο την αποχώρηση όλων των ξένων δυνάμεων από τη Λιβύη Facebook Twitter
0

Την αποχώρηση όλων των ξένων δυνάμεων από τη Λιβύη θα ζητήσει ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, στη Διεθνή Διάσκεψη στο Βερολίνο, σύμφωνα με αξιωματούχο.


Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα δήλωσε σε δημοσιογράφους ένας ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών θα ζητήσει στην επικείμενη διεθνή διάσκεψη για τη Λιβύη στο Βερολίνο την παράταση της κατάπαυσης του πυρός και την αποχώρηση όλων των ξένων δυνάμεων από τη χώρα.

«Στο Βερολίνο, ο υπουργός Εξωτερικών θα συζητήσει με παγκόσμιους ηγέτες και πρόκειται να στηρίξει τρία πράγματα: 1): τη συνέχιση μιας εκεχειρίας στη Λιβύη, 2): την αποχώρηση όλων των ξένων δυνάμεων και 3): μια επιστροφή στην πολιτική διαδικασία στην Λιβύη υπό την αιγίδα του ΟΗΕ», τόνισε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ γνωστοποίησε πως: «Ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο θα ταξιδέψει στο Βερολίνο στις 19 Ιανουαρίου για να συμμετάσχει στη διεθνή διάσκεψη για τη Λιβύη, που διοργανώνουν η Γερμανία και τα Ηνωμένα Έθνη, ως μέρος του σχεδίου τριών σημείων που σκιαγράφησε ο ειδικός αντιπρόσωπος του ΟΗΕ Γασάν Σαλαμέ στο Συμβούλιο Ασφαλείας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Sputnik

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ