Πολωνός πρωθυπουργός: Θα έρθουν εκατομμύρια μετανάστες στην Ευρώπη, αν δεν προστατεύσουμε τα σύνορα

Πολωνός πρωθυπουργός: Θα έρθουν εκατομμύρια μετανάστες στην Ευρώπη, αν δεν προστατεύσουμε τα σύνορα Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

O πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ματέους Μοραβιέτσκι, προειδοποίησε θα υπάρξει εισροή «εκατομμυρίων» μεταναστών στην Ευρώπη, αν παραμείνουν χαλαρές οι συνοριακές πολιτικές. 

«Αν δεν είμαστε ικανοί να εμποδίσουμε τώρα την είσοδο χιλιάδων μεταναστών, σύντομα θα υπάρξουν εκατοντάδες χιλιάδες, εκατομμύρια που θα έρχονται προς την Ευρώπη», δήλωσε στην Bild. 

«Αν δεν προστατεύσουμε αποφασιστικά και δεν υπερασπίσουμε τα σύνορά μας στην Ευρώπη, εκατοντάδες εκατομμύρια από τη Αφρική ή τη Μέση Ανατολή θα προσπαθήσουν να έρθουν στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στη Γερμανία», συμπλήρωσε ο Πολωνός πρωθυπουργός. 

Ο Μοραβιέτσκι περιέγραψε ως σταθερή με αυξανόμενο κίνδυνο την κατάσταση στα σύνορα με τη Λευκορωσία, όπου χιλιάδες μετανάστες προσπαθούν να φθάσουν στην Πολωνία.

«Λευκορωσικές δυνάμεις προκαλούν όλο και πιο άμεσα. Ελπίζω ότι δεν θα κάνουν αυτό το ένα βήμα παραπάνω στη διαδικασία», δήλωσε. «Επειδή οι Πολωνοί είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα σύνορά μας με κάθε τρόπο. Τα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης και επίσης του ΝΑΤΟ», τόνισε. 

Ο Πολωνός πρωθυπουργός δήλωσε ευχαριστημένος που έχει την υποστήριξη της Γερμανίας και άλλων μελών του ΝΑΤΟ. 

«Ένα άλλο βήμα θα μπορούσε να είναι η ενεργοποίηση του Άρθρου 4 της Συνθήκης του ΝΑΤΟ, το οποίο αναφέρεται επισήμως στην παραβίαση των εδαφών», σημείωσε. Το άρθρο προβλέπει διαβουλεύσεις ανάμεσα στους συμμάχους, αλλά όχι στρατιωτική αρωγή.

Επίσης, ο Μοραβιέτσκι επεσήμανε ότι δεν είναι γνωστό τι σχεδιάζουν η Λευκορωσία και η Ρωσία. «Ενδέχεται η κρίση στα σύνορα να έχει στόχο μόνο να αποσπάσει τη προσοχή από νέες στρατιωτικές επιθέσεις που ο Πούτιν ετοιμάζει στην Ουκρανία», εκτίμησε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ DPA
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ