Χιλιάδες άνθρωποι, κυματίζοντας σημαίες στα χρώματα του ουράνιου τόξου, διαδήλωσαν το Σάββατο στο κέντρο της Βαρσοβίας απαιτώντας την απελευθέρωση μίας ΛΟΑΤΚΙ+ ακτιβίστριας. 

 

«Δώστε μας τη Margot πίσω» και «Το ουράνιο τόξο δεν είναι προσβολή», φώναζαν οι διαδηλωτές έξω από το Ανάκτορο του Πολιτισμού και της Επιστήμης στη Βαρσοβία. Η διαδήλωση χειροκρότησε τους ακτιβιστές που κρέμασαν μία σημαία στα χρώματα του ουράνιου τόξου σε ένα άγαλμα μπροστά από το κτίριο και ενώ οι αστυνομικοί μαγνητοσκόπησαν την κίνηση και τους επικεφαλής της διαμαρτυρίας.

 

Η αστυνομία προχώρησε σε 48 συλλήψεις ατόμων που εναντιώθηκαν στη φυλάκιση της Margot, μίας ΛΟΑΤΚΙ+ ακτιβίστριας, που κατηγορείται ότι κρέμασε σημαίες σε αγάλματα του Ιησού και προκάλεσε φθορές σε βαν ατόμου που τοποθετείται κατά των αμβλώσεων. «Είμαστε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε για το γεγονός ότι αυτοί οι άνθρωποι συνελήφθησαν από την αστυνομία», δήλωσε στο Reuters ένας νεαρός διαδηλωτής.

 

Η αστυνομία άρχισε να απελευθερώνει διαδηλωτές το Σάββατο, αλλά όχι τη Margot. Η ίδια είναι μέλος της ομάδας "Stop Bzdurom". Η ομάδα κατηγορείται ότι κρέμασε σημαίες σε αγάλματα κατά την περασμένη εβδομάδα στα πλαίσια του αγώνα για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, θέμα που συζητήθηκε δημοσίως κατά την προεκλογική περίοδο.

 

Από την πλευρά της, η επίτροπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Συμβούλιο της Ευρώπης, Dunja Mijatovic, ζήτησε την άμεση απελευθέρωση της ακτιβίστριας. 

 

Το κυβερνών υπερσυντηρητικό κόμμα υποστηρίζει ότι τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων είναι μέρος μίας «ξένης επεμβατικής ιδεολογίας  που υπονομεύει τις πολωνικές αξίες και την παραδοσιακή οικογένεια». 

 

 

Με πληροφορίες από Reuters 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr