Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο Άντονι Μπλίνκεν για 5η φορά στη Μέση Ανατολή

Ο Άντονι Μπλίνκεν ξανά στην Μέση Ανατολή Facebook Twitter
Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Στην Σαουδική Αραβία πρόκειται να φτάσει σήμερα ο Άντονι Μπλίνκεν προκειμένου να προωθήσει την προσωρινή εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας. Αυτή θα είναι η πέμπτη επίσκεψη του υπουργού εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών από τον Οκτώβρη που ξεκίνησε ο πόλεμος του Ισραήλ με την Χαμάς. 

Η επίσκεψη του Άντονι Μπλίνκεν έρχεται μετά τα αντίποινα των ΗΠΑ εναντίον στόχων που συνδέονται με το Ιράν στην Συρία και το Ιράκ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ακόμα επιτεθεί σε στόχους των ανταρτών Χούτι στην Υεμένη, στα πλαίσια της τελευταίας κλιμάκωσης της σύγκρουσης που εξαπλώνεται στη Μέση Ανατολή. 

Η επίσκεψη του υπουργού εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών έρχεται επίσης τη στιγμή που η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν δείχνει ολοένα και μεγαλύτερη δυσαρέσκεια απέναντι στο Ισραήλ και την κλιμακούμενη βία που ασκείται στον άμαχο πληθυσμό της Παλαιστίνης.  Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη Πέμπτη (1.2.2024), ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ορισμένες κυρώσεις εναντίον των Ισραηλινών εποίκων που έχουν ασκήσει βία κατά των Παλαιστινίων της Δυτικής Όχθης. 

Αυτή τη στιγμή είναι υπό συζήτηση μια πρόταση για εκεχειρία η οποία έχει συνταχθεί κατά τη διάρκεια συνομιλιών που έγιναν την προηγούμενη βδομάδα στο Παρίσι. Στις συνομιλίες αυτές συμμετείχε ο αρχηγός της CIA και αξιωματούχοι του Ισραήλ, του Κατάρ και της Αιγύπτου.  

Σύμφωνα με πηγή φιλικά προσκείμενη της Χαμάς, η συμφωνία κατάπαυσης πυρός που συζητείται τώρα, θα σταματήσει τις μάχες στη Λωρίδα της Γάζας για έξι βδομάδες όποτε και η παραστρατιωτική οργάνωση θα απελευθερώσει ομήρους σε αντάλλαγμα την απελευθέρωση Παλαιστινίων που βρίσκονται φυλακισμένοι. 

Με πληροφορίες από Guardian

 

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συρία: Ο σεκταρισμός και η βία επιστρέφουν υπό την ηγεσία του σουνίτη τζιχαντιστή Αχμέτ αλ Σαράα

Διεθνή / Η πτώση Άσαντ δεν έφερε ενότητα – Ο Σαράα δοκιμάζεται από νέο κύμα βίας

Μετά την πτώση Άσαντ, η Συρία βρίσκεται αντιμέτωπη με νέο κύμα σεκταριστικής βίας - Η ηγεσία του Αχμάντ αλ-Σαράα αμφισβητείται, καθώς οι ελπίδες για ενότητα δίνουν τη θέση τους στον θρησκευτικό διχασμ
LIFO NEWSROOM
Σκάνδαλο με e-υπογραφές στην Τουρκία: Εξέδιδαν δικηγορικά έγγραφα με το πτυχίο νεκρής στους δίδυμους σεισμούς του 2023

Διεθνή / Σκάνδαλο με e-υπογραφές στην Τουρκία: Εξέδιδαν δικηγορικά έγγραφα με πτυχίο νεκρής από τους δίδυμους σεισμούς του 2023

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών της Τουρκίας, αφαίρεσε από το προσωπικό του ιστολόγιο πληροφορίες για τέσσερα πτυχία του
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Η «πιο μισητή γυναίκα της Αυστραλίας» αθωώνεται μετά από 20 χρόνια φυλακής – Αντιδράσεις για την αποζημίωσή της

Διεθνή / Η «πιο μισητή γυναίκα της Αυστραλίας» αθωώθηκε μετά από 20 χρόνια στη φυλακή – Αντιδράσεις για την αποζημίωσή της

Η Kathleen Folbigg καταδικάστηκε για τους θανάτους των παιδιών της αλλά είκοσι χρόνια μετά, αθωώθηκε - Το ποσό της αποζημίωσής της φέρνει αντιδράσεις
LIFO NEWSROOM