Πόλεμος στην Ουκρανία: Συνομιλία μιας ώρας μεταξύ Πούτιν - Ερντογάν - Η έκκληση του Τούρκου προέδρου

Συνομιλία Πούτιν-Ερντογάν Facebook Twitter
0

Τηλεφωνική επικοινωνία σχεδόν μιας ώρας είχαν ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καιο Ρώσος ομόλογός του, Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με το κρατικό τουρκικό μέσο TRT. 

Ο Ερντογάν υπογράμμισε την επείγουσα σπουδαιότητα της κατάπαυσης του πυρός και των ανθρωπιστικών διαδρόμων, αλλά και την υπογραφή μιας ειρηνευτικής συμφωνίας. 

Όπως είπε, είναι σε διαρκή επικοινωνία με την Ουκρανία και άλλες χώρες, πιέζοντας στην κατεύθυνση ειρηνευτικών συνομιλιών. 


«Μια επείγουσα γενική κατάπαυση πυρός δεν θα μετρίαζε μόνο τις ανθρωπιστικές ανησυχίες στην περιοχή, αλλά θα πρόσφερε και την ευκαιρία αναζήτησης μιας πολιτικής λύσης» τόνισε, σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, ο Ερντογάν, καλώντας τον Πούτιν να «ανοίξουν μαζί το δρόμο για ειρήνη». 

«Η Τουρκία είναι έτοιμη να προσφέρει κάθε είδους συμβολή για την επίλυση του ουκρανικού προβλήματος το συντομότερο δυνατό με ειρηνικά μέσα» πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος. 


Από την πλευρά του, ο Πούτιν μίλησε στον Τούρκο ομόλογό του για την πρόοδο της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» προστασίας του Ντονμπάς, καθόρισε τις βασικές προσεγγίσεις και εκτιμήσεις του επ'αυτού και ανέλυσε τους ρωσικούς στόχους, σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Κρεμλίνου. 

«Εν τω μεταξύ, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κάνουν το παν δυνατόν για να σώσουν ζωές και να διασφαλίσουν την ασφάλεια αμάχων, ενώ διεξάγονται στοχευμένες επιδρομές μόνο σε εγκαταστάσεις στρατιωτικών υποδομών. Στο πλαίσιο αυτό, οι ενέργειες εθνικιστικών και νεοναζιστικών σχηματισμών που συνεχίζουν τον εντατικό βομβαρδισμό του Ντονμπάς, χρησιμοποιώντας αμάχους, μεταξύ αυτών και ξένους, σαν ανθρώπινη ασπίδα, είναι ιδιαίτερα φρικτές και κυνικές» συνεχίζει η ανακοίνωση του Κρεμλίνου. 

Με πληροφορίες από New York Times/CNN/Interfax

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ