Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε άνοδο οι ευρωπαϊκές μετοχές- Κάτω από 100 δολάρια το πετρέλαιο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε άνοδο οι ευρωπαϊκές μετοχές- Κάτω από 100 δολάρια το πετρέλαιο Facebook Twitter
Φωτ: EPA/VEGA ALONSO DEL VAL
0

Άνοδο κατέγραφαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα, με τους επενδυτές να αντιδρούν θετικά στις κυρώσεις της Δύσης σε βάρος της Ρωσίας, που στόχευσαν τις ρωσικές τράπεζες αλλά δεν την απέκλεισαν από το παγκόσμιο σύστημα πληρωμών και άφησαν σχεδόν ανεπηρέαστο τον ενεργειακό της κλάδο.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν κάτω από τα 100 δολάρια το βαρέλι μετά το χθεσινό τους άλμα, καθώς περιορίστηκαν οι ανησυχίες για προβλήματα στην τροφοδοσία.

Η άνοδος στις ευρωπαϊκές μετοχές ήταν, ωστόσο, μέτρια και η Wall Street φαινόταν να οδεύει προς πτωτικό άνοιγμα.

Οι αγορές παραμένουν σημαντικά χαμηλότερα από τα επίπεδα στα οποία βρίσκονταν στην αρχή της εβδομάδας -ο παγκόσμιος δείκτης MSCI είναι κατά 2,5% χαμηλότερα- καθώς η απόφαση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν να εισβάλει στην Ουκρανία προκάλεσε σοκ στους επενδυτές.

Στις 13:15 ώρα Ελλάδας, ο δείκτης Euro STOXX ενισχύθηκε κατά 1,78% ενώ ο FTSE 100 αυξήθηκε κατά 2,1%. Ο γερμανικός DAX κατέγραψε άνοδο 1,3%.

Οι τιμές πετρελαίου υποχώρησαν και πάλι κάτω από 100 δολάρια το βαρέλι καθώς περιορίστηκε η νευρικότητα των επενδυτών για διατάραξη της τροφοδοσίας. Το μπρεντ σημείωσε νωρίτερα πτώση 0,38% στα 98,7 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό υποχώρησε κατά 0,16% στα 92,64 δολάρια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Έπσταϊν: Νέες επικρίσεις για την απόκρυψη αρχείων - «Ο Τραμπ προσπαθεί να "πνίξει" το θέμα»

Διεθνή / Υπόθεση Έπσταϊν: Νέες επικρίσεις για την απόκρυψη αρχείων - «Ο Τραμπ προσπαθεί να "πνίξει" το θέμα»

Ο Έπσταϊν κατηγορήθηκε ότι εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά περισσότερες από 1.000 γυναίκες, πολλές εκ των οποίων ήταν ανήλικες - Πέθανε στη φυλακή το 2019, πριν δικαστεί
THE LIFO TEAM
Ρωσία: Νέα κριτική στην Ευρώπη σχετικά με το σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ρωσία λέει πως η Ευρώπη δεν βοηθάει στο να επιτευχθεί ειρήνη στην Ουκρανία

«Είμαι βέβαιος ότι οι προτάσεις που οι Ευρωπαίοι και οι Ουκρανοί έχουν καταθέσει δεν βελτιώνουν το έγγραφο και δεν ενισχύουν τη δυνατότητα επίτευξης μακροπρόθεσμης ειρήνης», δήλωσε κορυφαίος σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Πούτιν
THE LIFO TEAM
Κέιτ Μίντλετον: Η χρονιά–ορόσημο που σηματοδότησε την επιστροφή της δύναμης και της αυτοπεποίθησής της

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Η χρονιά - ορόσημο που σηματοδότησε την επιστροφή της δύναμης και της αυτοπεποίθησής της

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας βρίσκεται σε μια καθοριστική στιγμή, διαμορφώνοντας τη ζωή της ίδιας και του πρίγκιπα Ουίλιαμ, καθώς εγκαθίστανται σε νέο σπίτι και αναλαμβάνουν πιο κεντρικό ρόλο στη βασιλική οικογένεια
THE LIFO TEAM