Πόλεμος στην Ουκρανία: Πάνω από 559 συλλήψεις σε διαδηλώσεις στη Ρωσία

Πάνω από 64 συλλήψεις σε αντιπολεμικές διαδηλώσεις στην Ρωσία Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Περισσότεροι από 559 άνθρωποι συνελήφθησαν σε διαδηλώσεις την Κυριακή σε 21 πόλεις σε ολόκληρη τη Ρωσία κατά της εισβολής του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία, σύμφωνα με ανεξάρτητο όργανο παρακολούθησης διαδηλώσεων με έδρα τη Ρωσία.

Η ομάδα παρακολούθησης διαμαρτυριών OVD-Info είπε ότι άτομα συνελήφθησαν σε διαδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένης της πόλης-λιμάνι του Ρωσικού Ειρηνικού, Βλαδιβοστόκ και της πόλης Ιρκούτσκ της Σιβηρίας. Ακτιβιστές της αντιπολίτευσης δημοσίευσαν βίντεο που δείχνουν διαδηλώσεις σε άλλες πόλεις.

Το υπουργείο Εσωτερικών προειδοποίησε το Σάββατο ότι θα αποτραπεί κάθε προσπάθεια διεξαγωγής μη διαδηλώσεων και ότι οι διοργανωτές θα λογοδοτήσουν.

Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει έναν διαδηλωτή σε μια πλατεία στην πόλη Khabarovsk της μακρινής ανατολής να φωνάζει: «Όχι στον πόλεμο - πώς δεν ντρέπεσαι» πριν τον συλλάβουν δύο αστυνομικοί.

Η αστυνομία χρησιμοποίησε μεγάφωνα για να πει σε μια μικρή ομάδα διαδηλωτών στο Khabarovsk: «Αξιότιμοι πολίτες, συμμετέχετε σε μια μη εγκεκριμένη δημόσια εκδήλωση. Σας ζητάμε να διαλυθείτε» ωστόσο δεν υπάρχει κάποια ανεξάρτητη αναφορά που να επιβεβαιώνει το συμβάν.

Ο επικριτής του Πούτιν,  Αλεξέι Ναβάλνι είχε καλέσει σε διαδηλώσεις την Κυριακή σε όλη τη Ρωσία και τον υπόλοιπο κόσμο ενάντια στην εισβολή που ξεκίνησε η Ρωσία στις 24 Φεβρουαρίου.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρία Γαβουνέλη: «Πώς η Ελλάδα θα αποκρούσει μια επίθεση φιλίας από την Τουρκία χωρίς να γίνει το κακό παιδί;»

Οπτική Γωνία / Πώς η Ελλάδα θα αποκρούσει μια επίθεση φιλίας από την Τουρκία χωρίς να γίνει το κακό παιδί

Μιλά στη LiFO η καθηγήτρια στη Νομική Σχολή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και γενική διευθύντρια του ΕΛΙΑΜΕΠ Μαρία Γαβουνέλη
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ