Πόλεμος στην Ουκρανία: Νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας στο Κίεβο ανακοίνωσε ο δήμαρχος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας στο Κίεβο ανακοίνωσε ο δήμαρχος Facebook Twitter
Πολίτες στο Κίεβο σχημάτισαν ουρές στα βενζινάδικα (Φωτ.: EPA)
0

Ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, ανακοίνωσε νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας στο Κίεβο, την ώρα που είναι σε πλήρη εξέλιξη η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Από τις 10 μ.μ. έως τις 7 π.μ. θα ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας στην ουκρανική πρωτεύουσα. Το διάστημα αυτό δεν θα κυκλοφορούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. «Οι σταθμοί του μετρό θα είναι διαθέσιμοι ως καταφύγια όλο το 24ωρο», ανακοίνωσε ακόμη ο Κλίτσκο. 

«Καλούμε όλους τους κατοίκους του Κιέβου να επιστρέψουν στα σπίτια τους εγκαίρως», επεσήμανε ακόμη, ενώ συμπλήρωσε ότι όσοι πρέπει να κινηθούν τις ώρες της απαγόρευσης κυκλοφορίας- λόγω της εργασίας τους σε κρίσιμες υποδομές- θα πρέπει να έχουν μαζί τους  τα απαραίτητα έγγραφα. 

Στο μεταξύ, ορισμένα τμήματα της Χερσώνας, επαρχία στη νότια Ουκρανία που συνορεύει με την Κριμαία, δεν είναι πλέον υπό ουκρανικό έλεγχο, σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται τις τοπικές αρχές.

Ο Βολόντιμιρ Ζελένσκι δήλωσε το απόγευμα της Πέμπτης ότι οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να καταλάβουν το πρώην πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ

Νωρίτερα, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, δήλωσε ότι διεξάγονται σφοδρές μάχες στα σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία αλλά και στις περιοχές Σούμι, Χάρκοβο, Χερσώνα, Οδησσό, όπως και σε στρατιωτικό αεροδρόμιο κοντά στο Κίεβο.

«Βλέπουμε την αρχική φάση»

Οι επιθέσεις που γίνονται στην Ουκρανία από τα ξημερώματα είναι στο πλαίσιο της «αρχικής φάσης» της ρωσικής εισβολής στη χώρα, δήλωσε υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος. 

«Πιθανόν θα δούμε να ξεδιπλώνεται σε πολλαπλές φάσεις. Το πόσες πολλές ή με πόση διάρκεια θα είναι δεν το ξέρουμε, αλλά αυτό που βλέπουμε είναι η αρχική φάσης μιας μεγάλης κλίμακας εισβολής. Κάνουν την κίνησή τους προς το Κίεβο», συμπλήρωσε. 

Ο Αμερικανός αξιωματούχος εξήγησε ότι γίνεται μια επίθεση από τα νότια προς τα βόρεια, «ουσιαστικά από την Κριμαία προς τη Χερσώνα», μια άλλη επίθεση από τα βορειοκεντρικά προς τα νότια- «από τη Λευκορωσία προς το Κίεβο»- και μια τρίτη από τα βορειοδυτικά και βορειοανατολικά του Κιέβου. 

«Ακόμη πιστεύουμε ότι έχουν την πρόθεση ουσιαστικά να “αποκεφαλίσουν” την κυβέρνηση και να εγκαταστήσουν τη δική τους, κάτι που εξηγεί από τις πρώιμες κινήσεις προς το Κίεβο», συμπλήρωσε. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ