Ουκρανία: «Νεκρός ο δήμαρχος της πόλης Χόστομελ, τον πυροβόλησαν ενώ μοίραζε ψωμί»

Ουκρανία: «Νεκρός ο δήμαρχος της πόλης Χόστομελ, τον πυροβόλησαν ενώ μοίραζε ψωμί» Facebook Twitter
Φωτ.: Facebook.
0

Οι ρωσικές δυνάμεις πυροβόλησαν και σκότωσαν τον δήμαρχο της ουκρανικής πόλης Χόστομελ που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το Κίεβο, σύμφωνα με τις αρχές της πόλης. 

«Ο επικεφαλής της Χόστομελ, Γιούρι Ίλιτς Πριλίπκο πέθανε ενώ μοίραζε ψωμί στους πεινασμένους και φάρμακα στους άρρωστους», ανέφερε η επίσημη σελίδα της πόλης σε ανάρτηση στο Facebook.

Ο Πριλίπκο φέρεται να πυροβολήθηκε και να σκοτώθηκε μαζί με άλλους δύο, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η οποία ωστόσο δεν τοποθετεί χρονικά το περιστατικό. «Πέθανε για τους ανθρώπους του, για το Χόστομελ. Πέθανε ως ήρωας», καταλήγει. 

Το Χόστομελ, βορειοδυτικά του Κιέβου, έχει σε κοντινή απόσταση το στρατηγικό στρατιωτικό αεροδρόμιο Antonov, το οποίο έχει γίνει τόπος σκληρών μαχών μεταξύ ουκρανικών και ρωσικών δυνάμεων ήδη από τις πρώτες ημέρες του πολέμου.

Με πληροφορίες από CBS και Sky News

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα παιδί λάτρευε τον πουρέ μήλου με κανέλα. Μετά έπαθε δηλητηρίαση από μόλυβδο.

Διεθνή / Η παιδική τροφή που δηλητηρίαζε αργά το παιδί τους

Πώς 52 μικρά παιδιά δηλητηριάζονταν συστηματικά από μόλυβδο, μέχρι να γίνει σαφές ποιο ήταν το συστατικό εκείνο της διατροφής τους, που σταδιακά θα μπορούσε να τα οδηγήσει ακόμα και σε μόνιμες νευροαναπτυξιακές αναπηρίες
NEWSROOM