«Πόλεμος» στην Dolce & Gabbana - Οι Κινέζοι είναι ακόμη οργισμένοι και το εμπάργκο συνεχίζεται

«Πόλεμος» στην Dolce & Gabbana - Οι Κινέζοι είναι ακόμη οργισμένοι και το εμπάργκο συνεχίζεται Facebook Twitter
0

Τα προϊόντα Dolce & Gabbana αποσύρονται από κινεζικούς ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου καθώς οι μαζικές αντιδράσεις σε μια αμφιλεγόμενη διαφημιστική καμπάνια αυξάνονται και η οργή μετατρέπεται σε «οικονομικό πόλεμο».

Η εταιρεία δημοσίευσε μια διαφήμιση αυτήν την εβδομάδα, δείχνοντας ένα μοντέλο  από την Κίνα που αγωνίζεται να φάει ζυμαρικά και πίτσα με ξυλάκια.

Η εκστρατεία κατηγορήθηκε για χλευασμό της κινεζικής κουλτούρας και προώθηση στερεοτύπων.

Η διαμάχη αναδείχθηκε στο νούμερο ένα θέμα στην πλατφόρμα Weibo, το κινεζικό Twitter, με περισσότερες από 120 εκατομμύρια αναγνώσεις έως το απόγευμα της Τετάρτης, καθώς διασημότητες - όπως η πρωταγωνίστρια της ταινίας «Αναμνήσεις μιας Γκέισας» Ζανγκ Ζιγί - ανήρτησαν επικριτικά σχόλια σε βάρος του ιταλικού οίκου μόδας.

«Πόλεμος» στην Dolce & Gabbana - Οι Κινέζοι είναι ακόμη οργισμένοι και το εμπάργκο συνεχίζεται Facebook Twitter

Οι αντιδράσεις ήταν μεγάλες και ο οίκος κινδυνεύει να αντιμετωπίσει εμπάργκο σε μια από μία από τις μεγαλύτερες αγορές πολυτελείας στον κόσμο.

Πολλοί ζήτησαν μποϊκοτάζ της εταιρίας ενώ η κρίση επιδεινώθηκε όταν τα μηνύματα που φέρονται να γράφτηκαν από τον συνιδρυτή Stefano Gabbana, τα οποία περιελάμβαναν επιθετικά σχόλια για τον κινεζικό λαό, έγιναν viral.

Η εταιρεία ζήτησε συγγνώμη και είπε ότι και οι λογαριασμοί του σχεδιαστή είχαν χακαριστεί.

Καθώς οι αντιδράσεις συνεχίστηκαν η ιταλική εταιρεία ακύρωσε ένα μεγάλο σόου μόδας στη Σαγκάη νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Αλλά τώρα οι λιανοπωλητές στην Κίνα συνεχίζουν τον πόλεμο στην Dolce & Gabbana.

Την Παρασκευή, τα προϊόντα της Dolce & Gabbana δεν ήταν διαθέσιμα στην Κίνα σε μεγάλες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου.

Η Κίνα είναι μια σημαντική αγορά για εταιρείες πολυτελείας και οι φόβοι για οριστικό εμπάργκο μεγαλώνουν ενώ κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό οικονομικά.

Ενώ η αντιπαράθεση θα μπορούσε να βλάψει την επιχείρηση, οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις θα εξαρτηθούν από το πώς η Dolce & Gabbana θα αντιμετωπίσει με το φαινόμενο.

«Εάν μπορούν να δείξουν ότι ειλικρινά θέλουν να είναι δίπλα στον κινέζικο καταναλωτή και θέλουν να γνωρίσουν την κινεζική αγορά ... η επιχείρησή τους μπορεί να τα καταφέρει», λένε οι αναλυτές που περιμένουν να δουν αν ο «πόλεμος» θα κλιμακωθεί ή αν η κρίση θα εξασθενήσει και θα ξεχαστεί.

Την Παρασκευή υπήρξε και επίσημη συγγνώμη από τους σχεδιαστές η οποία δημοσιεύτηκε στο Instagram:

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Dolce&Gabbana杜嘉班纳致歉声明.于简介中查看完整视频| Dolce&Gabbana apologizes. Link in bio.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dolce & Gabbana (@dolcegabbana) στις

Πάντως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι Dolce & Gabbana πυροδοτούν αντιδράσεις στην Κίνα. Πέρυσι, έπειτα την προβολή διαφημίσεών τους δέχθηκαν επικρίσεις, καθώς κατηγορήθηκαν ότι δείχνουν μονάχα την άσχημη πλευρά της ζωής στην Κίνα.

 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΝΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Διεθνή / Oι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες, σύμφωνα με ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο αναγνωρίζει επίσημα ότι οι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες, στέλνοντας ισχυρό πολιτικό μήνυμα υπέρ της ισότητας των φύλων και των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Νέο βιβλίο αμφισβητεί τον ισχυρισμό ότι ο Ουίλιαμ του έχει επιτεθεί σωματικά

Στα απομνημονεύματά του ο πρίγκιπας Χάρι είχε ισχυριστεί ότι ο Ουίλιαμ τον άρπαξε από το γιακά και τον έριξε στο πάτωμα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί, λόγω διαφωνίας που ξεκίνησε για τη Μέγκαν Μαρκλ
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΝΤΡΙΟΥ, ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ ΤΖΙΟΥΦΡΕ, ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Δεν διέψευσε ποτέ πως ο πρίγκιπας Άντριου είχε σεξουαλική σχέση με τη Βιρτζίνια Τζιούφρε

Ένα email του 2015 περιλαμβάνει τον ισχυρισμό δημοσιογράφου ότι ο πρίγκιπας Άντριου είχε «συναινετική σεξουαλική σχέση» με τη Βιρτζίνια Τζούφρε, έναν ισχυρισμό που ο Τζέφρι Έπσταϊν δεν αμφισβήτησε
THE LIFO TEAM