Πόλεμος Ισραήλ- Χαμάς: Σφοδροί βομβαρδισμοί, «δεκάδες νεκροί» μετά την κατάρρευση της εκεχειρίας

Πόλεμος Ισραήλ- Χαμάς: Σφοδροί βομβαρδισμοί, «δεκάδες νεκροί» μετά την κατάρρευση της εκεχειρίας Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Το σφυροκόπημα της Λωρίδας της Γάζας άρχισε ξανά, καθώς μετά την κατάρρευση της εκεχειρίας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση ο πόλεμος του Ισραήλ με τη Χαμάς.  

Μετά την κατάρρευση των συνομιλιών για παράταση της εκεχειρίας, άρχισαν ξανά οι αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας. Περιοχές της πόλης Χαν Γιουνίς, στο νότιο τμήμα του θύλακα, δέχθηκαν σφοδρούς βομβαρδισμούς λίγο πριν από τα ξημερώματα της Παρασκευής, σύμφωνα με το Reuters. 

Στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, καπνός υψωνόταν πάνω από τα συντρίμμια, ενώ ακούγονταν πυρά και εκρήξεις, περιγράφει το ειδησεογραφικό πρακτορείο. Στο νότιο Ισραήλ ήχησαν ξανά οι σειρήνες, καθώς εκτοξεύθηκαν ρουκέτες από τη Γάζα. Η Χαμάς ανέφερε ότι έβαλε στο στόχαστρο το Τελ Αβίβ, αλλά δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή ζημιές εκεί. 

Έως το βράδυ της Παρασκευής, από τις ισραηλινές επιδρομές σκοτώθηκαν 184 άνθρωποι και τουλάχιστον άλλοι 589 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας, που ελέγχεται από τη Χαμάς. Οι IDF ανακοίνωσαν ότι οι χερσαίες, εναέριες και ναυτικές δυνάμεις έπληξαν περισσότερους από 200 «στόχους τρομοκρατών» στον θύλακα από το πρωί της Παρασκευής. 

Την ίδια ώρα, ο ΟΗΕ προειδοποίησε πως οι μάχες θα επιδεινώσουν μία ήδη ακραία ανθρωπιστική κατάσταση έκτακτης ανάγκης. «Η κόλαση επί Γης επέστρεψε στη Γάζα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γενς Λερκ, εκπρόσωπος του γραφείου ανθρωπιστικών υποθέσεων του Οργανισμού. 

Η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος ανέφερε πως οι ισραηλινές δυνάμεις σταμάτησαν όλες τις παραδόσεις ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα μέσω του περάσματος της Ράφα. Το Ισραήλ ανακοίνωσε πως σταμάτησε η παροχή βοήθειας που είχε συμφωνηθεί στο πλαίσιο της εκεχειρίας, αλλά- με αίτημα της Ουάσινγκτον- «δεκάδες» φορτηγά με νερό, τρόφιμα και ιατρικές προμήθειες πέρασαν στη Γάζα. 

Πόλεμος Ισραήλ- Χαμάς: Επιβεβαιώθηκε ο θάνατος 5 ομήρων 

Στο μεταξύ, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις επιβεβαίωσαν τον θάνατο πέντε ομήρων, οι οποίοι κρατούνταν στη Λωρίδα της Γάζας.

«Τις τελευταίες ημέρες, ο ισραηλινός στρατός και η αστυνομία ενημέρωσαν τις οικογένειες των ομήρων Ελιγιαχού Μαργκαλίτ, Μάγια Γκόρεν, Ρόνεν Ένγκελ και Άριε Ζαλμάνοβιτς για τον θάνατό τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος των IDF, Ντάνιελ Χαγκάρι. Επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας και του ινστιτούτου Ιατροδικαστικής «διαπίστωσαν τον θάνατο» αυτών των ομήρων με βάση «συμπεράσματα και πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών», σημείωσε. 

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια κοινής επιχείρησης με τη Σιν Μπεν- την υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας- οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις «έφεραν πίσω» το πτώμα του ομήρου Οφίρ Τζαρφάτι, προκειμένου να ταφεί στο Ισραήλ. 

Νωρίτερα σήμερα, οι ισραηλινές αρχές ανακοίνωσαν πως από τους σχεδόν 240 ανθρώπους που απήγαγε η Χαμάς όταν εξαπέλυσε την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, οι 137 παραμένουν αιχμάλωτοι στη Λωρίδα της Γάζας

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Διεθνή / ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Η νέα πολιτική των ΗΠΑ επιτρέπει την απέλαση μεταναστών σε τρίτες χώρες με μόλις 6 ώρες ειδοποίηση και χωρίς εγγυήσεις κατά των βασανιστηρίων. Τι προβλέπει το υπόμνημα της ICE
LIFO NEWSROOM
Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο σφίγγει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Διεθνή / Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο αυξάνει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Η Κίνα επεκτείνει τον έλεγχο σε προδρόμους της φαιντανύλης και δηλώνει ανοιχτή σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, παρά την ένταση που προκαλούν οι νέοι δασμοί του Τραμπ για τα οπιοειδή
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε απόλυτη εξουσιοδότηση στις ομοσπονδιακές αρχές μετανάστευσης να προστατεύουν τον εαυτό τους μετά από συγκρούσεις με διαδηλωτές σε εφόδους στην Καλιφόρνια. Συλλήψεις, τραυματισμοί και οργισμένες αντιδράσεις πολιτικών
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Διεθνή / Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Η μετεωρολογική υπηρεσία Aemet προειδοποιεί ότι σε περιοχές γύρω από τη Βαρκελώνη και την Ταραγόνα είναι πιθανό να πέσουν έως και 90 χιλιοστά βροχής μέσα σε μόλις μία ώρα
LIFO NEWSROOM