Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: Ο ισραηλινός στρατός μπήκε στο κοινοβούλιο της Γάζας

Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: Ο ισραηλινός στρατός μπήκε στο κοινοβούλιο της Γάζας Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Ο στρατός του Ισραήλ έχει θέσει υπό τον έλεγχό του κυβερνητικά κτίρια του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στην πόλη της Γάζας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού του Ισραήλ πρόκειται για «το κοινοβούλιο της Χαμάς την έδρα της κυβέρνησης, τα αρχηγεία της αστυνομίας της Χαμάς και τη σχολή μηχανικών που χρησίμευε στην παραγωγή και την ανάπτυξη όπλων».

Εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν Ισραηλινούς στρατιώτες να τοποθετούν την σημαία του Ισραήλ στο έδρανο του προέδρου του κοινοβουλίου, όπως και στρατιώτες να ποζάρουν μπροστά σε τοίχο κάτω από την επιγραφή "Έδρα της στρατονομίας".

Υπενθυμίζεται ότι μετά την αιματηρή επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στο ισραηλινό έδαφος, που στοίχισε τη ζωή σε 1.200 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους αμάχους, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές, ο ισραηλινός στρατός βομβαρδίζει αδιάκοπα τη Λωρίδα της Γάζας. Τα άρματα μάχης του σφίγγουν πλέον τον κλοιό τους στην πόλη της Γάζας, κυρίως γύρω από νοσοκομεία, τα οποία χρησιμοποιούνται, σύμφωνα με το Ισραήλ, ως κέντρα εφοδιασμού και στρατιωτικές βάσεις από τη Χαμάς.

Την ίδια ώρα, οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί από αέρος, θαλάσσης και πλέον από τα άρματα μάχης στην ξηρά έχουν προκαλέσει τον θάνατο πάνω από 11.000 ανθρώπων, εκ των οποίων τα δύο τρίτα γυναίκες και παιδιά, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 To μοναδικό παιδί της Παλαιστίνιας γιατρού που σώθηκε από τους βομβαρδισμούς, θα μεταφερθεί στην Ιταλία για να υποβληθεί σε επέμβαση

Διεθνή / To μοναδικό παιδί της Παλαιστίνιας γιατρού που σώθηκε από τους βομβαρδισμούς, θα μεταφερθεί στην Ιταλία για να υποβληθεί σε επέμβαση

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί μόλις δοθούν οι αναγκαίες άδειες και πως ο Αδάμ θα μεταφερθεί στην Ιταλία συνοδευόμενος από την θεία του και τα παιδιά της
LIFO NEWSROOM