Πωλείται η διάσημη έπαυλη από την ταινία «Μόνος στο Σπίτι» για 5.25 εκατ. δολάρια

Πωλείται η διάσημη έπαυλη από την ταινία «Μόνος στο Σπίτι» για 5.25 εκατ. δολάρια Facebook Twitter
Η έπαυλη που γυρίστηκε η ταινία «Home Alone» / Χ
0

Πωλείται η εντυπωσιακή έπαυλη από την διάσημη χριστουγεννιάτικη ταινία του 1990 «Home Alone» με πρωταγωνιστή τον Μακόλεϊ Κάλκιν. Η έπαυλη κατασκευάστηκε το 1921 στην πόλη Γουϊνέτκα του Ιλινόις και η τιμή πώλησης ανέρχεται στα 5.25 εκατομμύρια δολάρια. Οι σημερινοί ιδιοκτήτες είχαν αγοράσει το σπίτι του μικρού «Κέβιν Μακάλιστερ» το 2012 έναντι 1.58 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Zillow real estate, που έχει αναλάβει την πώληση σε συνεργασία με το μεσιτικό γραφείο του Σικάγου Dawn McKenna Group, η μεγαλοπρεπής έπαυλη του «Home Alone» διαθέτει πέντε κρεβατοκάμαρες, έξι μπάνια, δύο τζάκια (το ένα λειτουργεί με φυσικό αέριο και το άλλο με ξύλα), δύο σαλόνια, τραπεζαρία, μια μεγάλη κουζίνα, αίθουσα κινηματογράφου, γυμναστήριο, γραφείο, βεράντα με τζάκι και ένα κλειστό γήπεδο μπάσκετ. Επίσης, η έπαυλη διαθέτει γκαράζ με χώρο για τρία αυτοκίνητα. Η ιστοσελίδα αναφέρει πως η αρχιτεκτονική της έπαυλης είναι «γεωργιανού» στυλ και η κατοικία είναι κατάλληλη για οικογένεια.

Η εντυπωσιακή έπαυλη αποτελεί μέρος της ιστορίας του κινηματογράφου

«Είναι μια ευκαιρία να αγοράσει κάποιος ένα μέρος της ιστορίας του σινεμά, είναι μια σπάνια ευκαιρία να γίνει ιδιοκτήτης μιας από τις πιο εμβληματικές κατοικίες του κινηματογράφου της αμερικανικής ποπ κουλτούρας», δήλωσε στο CNN εκπρόσωπος του real estate που έχει αναλάβει την πώληση της έπαυλης.

Στην χριστουγεννιάτικη ταινία «Μόνος στο Σπίτι» ο 8χρονος Κέβιν Μακάλιστερ, τον οποίο υποδύεται ο ηθοποιός Μακόλεϊ Κάλκιν, αναγκάζεται να αντιμετωπίσει με ευρηματικούς τρόπους δύο επίδοξους διαρρήκτες, όταν οι γονείς του μαζί με τα αδέλφια του φεύγουν από το σπίτι για τις διακοπές των χριστουγέννων στο Παρίσι και κατά λάθος «ξέχασαν» να τον πάρουν μαζί τους.

Η έπαυλη της οικογένειας Μακάλιστερ ανακαινίστηκε πλήρως το 2018 όμως οι χώροι που ξεχώρισαν στην ταινία, όπως το φουαγιέ, η περίφημη σκάλα εισόδου και οι χώροι σαλονιού και τραπεζαρίας του σπιτιού «παραμένουν σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητοι σε μορφή και δομή», σύμφωνα με την ιστοσελιδα του real estate. Το 2021 οι φαν της ταινίας «Home Alone» είχαν την ευκαιρία να νοικιάσουν μέσω Airbnb την έπαυλη για ένα βράδυ μόνο με 25 δολάρια. Οι ενοικιαστές μπορούσαν να απολαύσουν χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση «πίτσα Σικάγο» και έτοιμο γεύμα «Kraft Macaroni and Cheese», τα φαγητά που έτρωγε στην ταινία ο μικρός Κέβιν όταν έμεινε «Μόνος στο Σπίτι».

Επίσης, το 2021 η Lego κατασκεύασε αντίγραφο της έπαυλης των Μακάλιστερ το οποίο πωλούσε στην τιμή των 249,99 δολαρίων. Η έπαυλη της Lego αποτελείτο από 3.955 τουβλάκια και ήταν μια «απίστευτης λεπτομέρειας αναπαράσταση» με τους εξωτερικούς χώρους, τον πρώτο όροφο, την κουζίνα, το υπόγειο και την σοφίτα, δηλαδή, με τους χώρους στους οποίους κινήθηκε περισσότερο ο μικρός Κέβιν στην προσπάθειά του να στήσει παγίδες για τους δύο επίδοξους διαρρήκτες.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ευρώπη καλείται να δημιουργήσει αποθέματα τροφίμων και φαρμάκων σε περίπτωση νέας πανδημίας ή εισβολής

Διεθνή / Σχέδιο για δημιουργία αποθεμάτων τροφίμων, φαρμάκων και γεννητριών, υπό τον φόβο νέας πανδημίας στην Ευρώπη

«Γνωρίζουμε τις απειλές που αντιμετωπίζουμε… διακοπές ρεύματος, ακραία καιρικά φαινόμενα και μεταδοτικές ασθένειες. Αυτοί δεν είναι πια μακρινοί κίνδυνοι»
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις κατά της αξιωματούχου του ΟΗΕ που διερευνά παραβιάσεις στη Γάζα

Διεθνή / Οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις κατά της αξιωματούχου του ΟΗΕ που διερευνά παραβιάσεις στη Γάζα

Η απόφαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ να επιβάλει κυρώσεις στην Albanese, ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ για τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα, ήρθε μετά την αποτυχία των αμερικανικών πιέσεων προς τον ΟΗΕ να την απομακρύνει από τη θέση της
LIFO NEWSROOM
Ψήφος δυσπιστίας κατά της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Δυσαρέσκεια για τη δεξιά στροφή της ΕΕ

Διεθνή / Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Σήμερα η ψηφοφορία για την πρόταση δυσπιστίας - Δυσαρέσκεια για τη δεξιά στροφή της ΕΕ

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αντιμετωπίζει σπάνια ψήφο δυσπιστίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, φέρνοντας στο φως τη δυσαρέσκεια για τη δεξιά στροφή των πολιτικών της ΕΕ και ζητήματα διαφάνειας στη διακυβέρνηση
LIFO NEWSROOM
Όλο και περισσότερα παιδιά κάνουν διάλειμμα από τα smartphone για την ψυχική τους υγεία

Διεθνή / Όλο και περισσότερα παιδιά κάνουν διάλειμμα από τα smartphone για την ψυχική τους υγεία

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι τα παιδιά και οι έφηβοι παίρνουν πρωτοβουλία να διακόψουν τη χρήση smartphone και social media για να προστατεύσουν την ψυχική τους υγεία, την ασφάλεια και την συγκέντρωσή τους
LIFO NEWSROOM
Sotheby’s: Σε δημοπρασία ο μεγαλύτερος αρειανός μετεωρίτης στη Γη

Διεθνή / Sotheby’s: Σε δημοπρασία ο μεγαλύτερος αρειανός μετεωρίτης στη Γη

«Όταν εξετάστηκαν τα κομμάτια του, συνειδητοποιήσαμε: "Θεέ μου, είναι αρειανός". Στη συνέχεια ανακαλύψαμε ότι είναι το μεγαλύτερο κομμάτι του Άρη στον πλανήτη μας », δηλώνει η αντιπρόεδρος του οίκου
LIFO NEWSROOM