Πληροφορίες ότι ρωσικές δυνάμεις χτύπησαν ψυχιατρική κλινική στο Χάρκοβο

Πληροφορίες ότι ρωσικές δυνάμεις χτύπησαν ψυχιατρική κλινική στο Χάρκοβο Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/Αρχείο
0

Ο περιφερειάρχης του Χάρκοβο, ανέφερε ότι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν μία ψυχιατρική κλινική στην πόλη, όπως μεταδίδει το Reuters.

Σύμφωνα με ανάρτησή του Οleh Synyehubov στο facebook, οι εισβολείς χτύπησαν την κλινική Oskilsky στην περιοχή Izyumsky με «άμεσο χτύπημα».

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του την ώρα της επίθεσης στην κλινική «βρίσκονταν 330 άτομα. Από αυτούς, οι 50 είναι κατάκοιτοι και οι 10 με αναπηρικά αμαξίδια. Πρόκειται για έγκλημα πολέμου εναντίον πολιτών, γενοκτονία του ουκρανικού έθνους» αναφέρει χαρακτηριστικά διευκρινίζοντας πως είναι άγνωστος ο αριθμός των θυμάτων.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον δήμαρχο του Χάρκοβο, μέχρι στιγμής 48 από τα σχολεία της πόλης έχουν καταστραφεί από τους βομβαρδισμούς.

«Μέχρι σήμερα, 48 (από τα σχολεία της πόλης) έχουν καταστραφεί», δήλωσε ο δήμαρχος Ihor Terekhov σε τηλεοπτική του ομιλία, όπως αναφέρει το Reuters.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σουδάν: Συνεχίζονται πάνω από έναν χρόνο οι βίαιες συγκρούσεις

Διεθνή / «Έπρεπε να μείνουμε κρυμμένοι, χωρίς νερό ή φαγητό και υπό συνεχή απειλή»

Ένα μέλος του προσωπικού των Γιατρών Χωρίς Σύνορα μοιράζεται την πραγματικότητα της ζωής στην El Geneina του Σουδάν, την πραγματικότητα ενός πολίτη που έχει παγιδευτεί στη σκληρή σύγκρουση.
THE LIFO TEAM