Πληροφορίες ότι ρωσικές δυνάμεις χτύπησαν ψυχιατρική κλινική στο Χάρκοβο

Πληροφορίες ότι ρωσικές δυνάμεις χτύπησαν ψυχιατρική κλινική στο Χάρκοβο Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/Αρχείο
0

Ο περιφερειάρχης του Χάρκοβο, ανέφερε ότι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν μία ψυχιατρική κλινική στην πόλη, όπως μεταδίδει το Reuters.

Σύμφωνα με ανάρτησή του Οleh Synyehubov στο facebook, οι εισβολείς χτύπησαν την κλινική Oskilsky στην περιοχή Izyumsky με «άμεσο χτύπημα».

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του την ώρα της επίθεσης στην κλινική «βρίσκονταν 330 άτομα. Από αυτούς, οι 50 είναι κατάκοιτοι και οι 10 με αναπηρικά αμαξίδια. Πρόκειται για έγκλημα πολέμου εναντίον πολιτών, γενοκτονία του ουκρανικού έθνους» αναφέρει χαρακτηριστικά διευκρινίζοντας πως είναι άγνωστος ο αριθμός των θυμάτων.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον δήμαρχο του Χάρκοβο, μέχρι στιγμής 48 από τα σχολεία της πόλης έχουν καταστραφεί από τους βομβαρδισμούς.

«Μέχρι σήμερα, 48 (από τα σχολεία της πόλης) έχουν καταστραφεί», δήλωσε ο δήμαρχος Ihor Terekhov σε τηλεοπτική του ομιλία, όπως αναφέρει το Reuters.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Διεθνή / Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ, ο διευθύνων σύμβουλος Jensen Huang κατάφερε να πείσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να επιτρέψει τις εξαγωγές του H20 - Πιέσεις από την Ουάσινγκτον και εμπορική εκεχειρία με το Πεκίνο στο παρασκήνιο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Κατάργηση αργιών και «πάγωμα» δημοσίων δαπανών - Οι προτάσεις Μπαϊρού για να μειωθεί το έλλειμμα

Διεθνή / Σκληρά μέτρα στη Γαλλία: Καταργούνται αργίες και «παγώνουν» δημόσιες δαπάνες για να μειωθεί το έλλειμμα

Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2026, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Φρανσουά Μπαϊρού - Έκανε λόγο για «χρέος που αυξάνεται 5.000 ευρώ το δευτερόλεπτο» και χαρακτήρισε την υπερχρέωση «κατάρα χωρίς διέξοδο»
LIFO NEWSROOM