Πλημμύρες στο Κεντάκι: Τα νερά παρέσυραν 4 παιδιά, που είχαν ανέβει σε δέντρο με τους γονείς- Τουλάχιστον 25 νεκροί

Πλημμύρες στο Κεντάκι: Τα νερά παρέσυραν 4 παιδιά, που είχαν ανέβει σε δέντρο με τους γονείς- Τουλάχιστον 25 νεκροί Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν το Κεντάκι, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι ο τραγικός απολογισμός θα αυξηθεί. 

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι έξι παιδιά, μεταξύ των οποίων τα τέσσερα μιας οικογένειας, που προσπάθησαν να σωθούν από τους ορμητικούς χειμάρρους ανεβαίνοντας σε δέντρο. 

Η Άμπερ Σμιθ και ο σύζυγός της, Ράιλι Νομπλ, άκουσαν τον συναγερμό για τις πλημμύρες στις 02:00 τα ξημερώματα. Έντυσαν τα τέσσερα παιδιά τους και όταν το νερό άρχισε να μπαίνει στο τροχόσπιτό τους, ανέβηκαν στην οροφή. 

Σύντομα διαπίστωσαν ότι δεν ήταν ασφαλείς ούτε εκεί. Οπότε, ανέβηκαν μαζί με τα παιδιά σε ένα δέντρο, ενώ συνέχιζε να βρέχει. Αλλά οι ορμητικοί χείμαρροι ήταν πολύ ισχυροί και παρέσυραν τα παιδιά, που βρέθηκαν νεκρά την Παρασκευή. Ήταν 8, 6, 4 και 2 ετών. 

Οι δύο γονείς έμειναν πάνω στο δέντρο για περίπου 6-8 ώρες, μέχρι που τους διέσωσε ένας άνδρας με κανό, ο οποίος πήγαινε από σπίτι σε σπίτι για να δει ποιος χρειαζόταν βοήθεια, δήλωσε η εξαδέλφη της μητέρας, Μπρίτανι Τρέχο. 

Μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες για να καταμετρηθούν όλα τα θύματα των πλημμυρών, προειδοποίησε ο κυβερνήτης του Κεντάκι, Άντι Μπέσιρ. «Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε πόσοι ακριβώς άνθρωποι βρίσκονταν σε ορισμένες περιοχές». 

Νέες καταιγίδες αναμένονται τις επόμενες ημέρες, ενώ οι διασώστες πασχίζουν να φτάσουν στα σημεία που επλήγησαν σφοδρότερα, μεταξύ των οποίων κάποιες από τις φτωχότερες περιοχές των ΗΠΑ. 

Η αστυνομία και η εθνοφρουρά- με τη συνδρομή στελεχών και από γειτονικές πολιτείες- χρησιμοποιούν ελικόπτερα και βάρκες για να απεγκλωβίσουν δεκάδες ανθρώπους από σπίτια και οχήματα. 

Ο κυβερνήτης δήλωσε συγκλονισμένος από τα όσα αντίκρισε, αφού πέταξε με ελικόπτερο πάνω από τις πληγείσες περιοχές. «Εκατοντάδες σπίτια, τα πάρκα, οι επιχειρήσεις είναι κάτω από το περισσότερο νερό που πιστεύω ότι έχουμε δει σε αυτή την περιοχή», δήλωσε. Το μεγαλύτερο μέρος του Τζάκσον, μιας πόλης με 2.200 κατοίκους, είναι καλυμμένο με νερό, συμπλήρωσε. 

Μέσα σε 24 ώρες έπεσαν 13-25 εκατοστά βροχής. Οι πλημμύρες έφτασαν και στη Δυτική Βιρτζίνια, όπου έξι κομητείες κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Περισσότεροι από 20.000 καταναλωτές στο Κεντάκι και πάνω από 6.100 στη Δυτική Βιρτζίνια έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. 

Με πληροφορίες από NYT, AP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ιρανικά μέσα αναφέρουν ότι η Τεχεράνη επέτρεψε τη διέλευση κινεζικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ

Ένα κινεζικό υπερδεξαμενόπλοιο που μετέφερε 2 εκατομμύρια βαρέλια ιρακινού αργού πετρελαίου διέσχισε τα Στενά χθες Τετάρτη, σύμφωνα με δεδομένα παρακολούθησης πλοίων
THE LIFO TEAM
Ο Pedro Pascal πέταξε economy για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των private jets

Διεθνή / Ο Πέδρο Πασκάλ πέταξε οικονομική θέση για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των ιδιωτικών τζετ

Πρώην πιλότοι και ακτιβιστές καλούν τους σταρ να σταματήσουν να φτάνουν στις Κάννες με ιδιωτικά αεροπλάνα, μετά από στοιχεία που δείχνουν ότι πέρυσι 750 τέτοιες πτήσεις προς το φεστιβάλ κατανάλωσαν περίπου 2 εκατομμύρια λίτρα κηροζίνης. Ως αντίπαλο παράδειγμα δείχνουν τον Πέδρο Πασκάλ, που είχε ταξιδέψει στην οικονομική θέση.
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Διεθνή / Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Το Ανώτερο Δικαστήριο της Οσάκα έκρινε ότι το οικογενειακό μητρώο της Ιαπωνίας, που αναγνωρίζει μόνο «άνδρες» και «γυναίκες», παραβιάζει την αρχή της ισότητας. Η απόφαση δεν αλλάζει ακόμη άμεσα το σύστημα, αλλά ανοίγει έναν κρίσιμο δρόμο για τη νομική αναγνώριση non-binary ατόμων στη χώρα.
THE LIFO TEAM
ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM