«Πιθανές» οι απευθείας συνομιλίες των προέδρων Ρωσίας-Ουκρανίας

«Πιθανές» οι απευθείας συνομιλίες των προέδρων Ρωσίας-Ουκρανίας Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Η Τουρκία ίσως γίνει το μέρος όπου Βλαντίμιρ Πούτιν και Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα συναντηθούν για διαπραγματεύσεις, μεταδίδει το πρακτορείο Interfax Ukraine. 

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επικοινώνησε την Παρασκευή με τους ομολόγους του και «φάνηκε να επιβεβαιώνει από την πλευρά του πως είναι έτοιμοι να κανονίσουν συνάντηση στο εγγύς μέλλον» ανέφερε ο διαπραγματευτής Νταβίντ Αραχαμία. 

Όπως δήλωσε ο Ουκρανός διαπραγματευτής, η Ρωσία άφησε να εννοηθεί ότι τα προσχέδια μιας συνθήκης ειρήνης είναι σε αρκετά προχωρημένο στάδιο ώστε να καθίστανται πιθανές οι απευθείας διαβουλεύσεις μεταξύ των ηγετών των δύο χωρών, του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Ουκρανού Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σύμφωνα με το ουκρανικό πρακτορείο Interfax, ο Ουκρανός διαπραγματευτής Νταβίντ Αραχάμια είπε επίσης στην ουκρανική τηλεόραση ότι η Ρωσία αποδέχεται σε γενικές γραμμές τις θέσεις της Ουκρανίας, εξαιρουμένης της στάσης της σε ό,τι αφορά την Κριμαία.

Με πληροφορίες από Guardian/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Habeas corpus: Η κυβέρνηση Τραμπ σκέφτεται να καταργήσει το δικαίωμα των κρατουμένων να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη

Διεθνή / Habeas corpus: Η κυβέρνηση Τραμπ σκέφτεται να καταργήσει το δικαίωμα των κρατουμένων να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη

Το habeas corpus αποτελεί θεμελιώδη αρχή του αγγλοσαξονικού δικαίου - Το Σύνταγμα των ΗΠΑ επιτρέπει την αναστολή της νομικής αυτής προστασίας μόνο «σε περιπτώσεις εξέγερσης ή εισβολής»
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Η Ευρώπη πιέζει για εφαρμογή άνευ όρων εκεχειρίας 30 ημερών - Η θέση της Ελλάδας

Διεθνή / Ουκρανία: Η Ευρώπη πιέζει για εφαρμογή άνευ όρων εκεχειρίας 30 ημερών - Η θέση της Ελλάδας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που συμμετείχε σήμερα στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας προς την Ουκρανία και την ανάγκη για άμεση εφαρμογή άνευ όρων εκεχειρίας τριάντα ημερών
LIFO NEWSROOM
Πακιστάν: Το Ισλαμαμπάντ έπληξε στόχους στην Ινδία - Εκκλήσεις για αποκλιμάκωση από τη διεθνή διπλωματία

Διεθνή / Πακιστάν: Το Ισλαμαμπάντ έπληξε στόχους στην Ινδία - Εκκλήσεις για αποκλιμάκωση από τη διεθνή διπλωματία

Τα κράτη μέλη της G7 ζήτησαν «άμεση αποκλιμάκωση», ενώ οι ΗΠΑ, παραδοσιακός σύμμαχος του Πακιστάν αλλά τα τελευταία χρόνια πιο κοντά στην Ινδία, προσφέρθηκαν να μεσολαβήσουν για τη μείωση της έντασης
LIFO NEWSROOM