Πιονγιάνγκ: Ο Τζο Μπάιντεν είναι «λυσσασμένο σκυλί» που πρέπει να «ξυλοκοπηθεί μέχρι θανάτου με ρόπαλο»

Πιονγιάνγκ: Ο Τζο Μπάιντεν είναι «λυσσασμένο σκυλί» που πρέπει να «ξυλοκοπηθεί μέχρι θανάτου με ρόπαλο» Facebook Twitter
EPA
0

Ασυνήθιστα σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας εναντίον του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, τον οποίο παρομοίασε με «λυσσασμένο σκυλί» που ότι θα έπρεπε να «ξυλοκοπηθεί μέχρι θανάτου» με ρόπαλο.

Η βορειοκορεατική κυβέρνηση δεν διστάζει να χρησιμοποιεί βαρείς χαρακτηρισμούς, ωστόσο η επίθεση που έκανε χθες Πέμπτη εναντίον του Μπάιντεν έγινε σε τόνο ασυνήθιστα οξύ.


Ο Μπάιντεν είχε «το θράσος να αποπειραθεί να προσβάλλει την αξιοπρέπεια της ανώτατης ηγεσίας της ΛΔ Κορέας», μετέδωσε χθες το επίσημο βορειοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων KCNA. «Τα λυσσασμένα σκυλιά σαν τον Μπάιντεν μπορεί να βλάψουν πολύ κόσμο αν αφήνονται ελεύθερα», συνεχίζει το κείμενο, «πρέπει να ξυλοκοπηθεί μέχρι θανάτου με ρόπαλο», πριν να «είναι πολύ αργά», πράγμα που θα ήταν «ωφέλιμο και για τις ίδιες τις ΗΠΑ».

Δεν είναι σαφές μέχρι στιγμής τι ακριβώς εξώθησε την Πιονγκγιάνγκ να εξαπολύσει αυτές τις βαριές ύβρεις. Μάλλον αιτία είναι το γεγονός ότι η ομάδα που διεξάγει την εκστρατεία του Μπάιντεν δημοσιοποίησε βίντεο με το οποίο καταφέρεται εναντίον της εξωτερικής πολιτικής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, που κατ' αυτήν συνίσταται στο να «πλέκει το εγκώμιο δικτατόρων και τυράννων και να σπρώχνει μακριά μας τους συμμάχους μας».

Τη στιγμή που εκφωνείται η λέξη «τυράννων», στην οθόνη εμφανίζεται φωτογραφικό στιγμιότυπο από την ιστορική χειραψία του Τραμπ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν στη Σιγκαπούρη, τον Ιούνιο του 2018.

Μάλιστα το KCNA φάνηκε να επαναλαμβάνει εναντίον του Μπάιντεν ένα από τα παρατσούκλια που του χάρισε ο Τραμπ, το «νυσταλέος Τζο», αναφέροντας πως οι Αμερικανοί τον αποκαλούν «Μπάιντεν που ακόμα κοιμάται». Ο Μπάιντεν, υποστήριξε το πρακτορείο, είναι η ενσάρκωση του «τελευταίου σταδίου της άνοιας» και είναι «καιρός να φύγει από τη ζωή».

Δεν είναι η πρώτη φορά που το KCNA καταφέρεται εναντίον του Τζο Μπάιντεν: τον Μάιο, τον χαρακτήρισε «βλάκα», έναν «ηλίθιο με χαμηλό δείκτη νοημοσύνης». Και τότε αφορμή φάνηκε πως ήταν το γεγονός ότι ο Μπάιντεν είχε κατηγορήσει τον Ρεπουμπλικάνο ένοικο του Λευκού Οίκου ότι «εναγκαλίζεται τυράννους όπως ο Πούτιν και ο Κιμ Γιονγκ Ουν».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP / Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

Διεθνή / Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

To Γραφείο για την Προστασία της Εθνικής Ασφάλειας κάλεσε έναν αριθμό μη προσδιορισμένων μέσων ενημέρωσης, επικρίνοντας την κάλυψη της πυρκαγιάς που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 159 άτομα στο πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών Wang Fuk Court
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

Διεθνή / Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

«Αναμφίβολα αξίζετε το πρώτο Βραβείο Ειρήνης της FIFA για τις πράξεις σας, για όσα έχετε επιτύχει με τον δικό σας τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM