Πήγε στο νοσοκομείο με 4 μαγνήτες σφηνωμένους στη μύτη -Έφτιαχνε συσκευή για τον κορωνοϊό

Πήγε στο νοσοκομείο με 4 μαγνήτες σφηνωμένους στη μύτη -Έφτιαχνε συσκευή για τον κορωνοϊό Facebook Twitter
Ο 27χρονος κατέληξε στο νοσοκομείο με 4 μαγνήτες μέσα στη μύτη του (Πηγή φωτό Guardian/ Daniel Reardon)
0

Aστροφυσικός στην Αυστραλία κατέληξε στο νοσοκομείο όταν σφήνωσαν τέσσερις μαγνήτες στη μύτη του, ενώ προσπαθούσε να φτιάξει μια συσκευή που αποτρέπει το άγγιγμα του προσώπου, για προστασία από τον κορωνοϊό.

Μία από τις βασικές οδηγίες προστασίας από τον κορωνοϊό είναι να αποφεύγεται το άγγιγμα του προσώπου, κάτι που όμως δεν είναι εύκολο να το θυμάται κανείς. Κάπως έτσι, ο δρ. Ντάνιελ Ρίρντον, του πανεπιστημίου της Μελβούρνης, αποφάσισε να φτιάξει ένα κολιέ με συναγερμό που ενεργοποιείται με το άγγιγμα του προσώπου, όταν συνέβη το ατύχημα. Ο 27χρονος δήλωσε ότι προσπαθούσε να καταπολεμήσει τη βαρεμάρα της αυτο-απομόνωσης με τέσσερις ισχυρούς μαγνήτες νεοδυμίου.

«Έχω κάποιο ηλεκτρονικό εξοπλισμό, αλλά πραγματικά καμία εμπειρία ή ειδικές γνώσεις για την κατασκευή κυκλωμάτων ή πραγμάτων», δήλωσε ο Ρίρντον μιλώντας στον Guardian. «Είχα ένα εξάρτημα που ανιχνεύει μαγνητικά πεδία. Σκέφτηκα ότι αν φτιάξω ένα κύκλωμα που ανιχνεύει μαγνητικά πεδία και φορούσαμε μαγνήτες στους καρπούς, τότε θα ενεργοποιούσε έναν συναγερμό αν το χέρι πλησίαζε στο πρόσωπο. Η βαρεμάρα της απομόνωσης με έκανε να το σκεφτώ», είπε εξηγώντας το τι ήθελε να κάνει.

Όμως, ο 27χρονος διαπίστωσε τελικά ότι το εξάρτημα που είχε έκανε το ακριβώς αντίθετο. «Κατά λάθος εφηύρα ένα κολιέ που "χτυπά" συνέχεια, αν δεν πλησιάσεις το χέρι σου πολύ κοντά στο πρόσωπό σου».

Ατύχημα λόγω βαρεμάρας

Πώς έγινε όμως το ατύχημα; Αφού εγκατέλειψε την ιδέα, ο Ρίρντον άρχισε να παίζει με τους μαγνήτες γιατί βαριόταν. «Είναι η ίδια λογική με το να βάζεις μανταλάκια στα αυτιά. Έβαλα τους μαγνήτες στα αυτιά, μετά στο ένα ρουθούνι μου και τα πράγματα πήραν την κάτω βόλτα γρήγορα όταν έβαλα τον μαγνήτη στο άλλο ρουθούνι μου».

Ο 27χρονος εξήγησε ότι έβαλε δύο μαγνήτες μέσα στα ρουθούνια του και άλλους δύο απ'έξω. Όταν απομάκρυνε τους δύο μαγνήτες από την εξωτερική πλευρά της μύτης του, οι δύο που ήταν μέσα κόλλησαν μεταξύ τους. Δυστυχώς για εκείνον, επιχείρησε να τους βγάλει χρησιμοποιώντας τους άλλους μαγνήτες που κρατούσαν.

«Σε εκείνο το σημείο η σύντροφός μου, που εργάζεται σε νοσοκομείο, γελούσε μαζί μου. Αφού πάσχιζα για 20 λεπτά, αποφάσισα να αναζητήσω στο Google μια λύση και βρήκα ένα άρθρο για 11χρονο που είχε πάθει το ίδιο. Η λύση ήταν περισσότεροι μαγνήτες», περιέγραψε. Όμως, η κατάληξη δεν ήταν αυτή που επιθυμούσε, αφού στην προσπάθειά του να τραβήξει προς τα έξω δύο τους μαγνήτες, γλίστρησαν από τα χέρια του οι άλλοι δύο που κρατούσε και σφήνωσαν και αυτοί στη μύτη του!

Αφού προσπάθησε ανεπιτυχώς και με μια πένσα, τελικά η σύντροφός του τον πήγε στο νοσοκομείο που εργάζεται γιατί «ήθελε να γελάσουν μαζί μου όλοι οι συνάδελφοί της», σύμφωνα με τον ίδιο. Τελικά, οι γιατροί κατάφεραν να αφαιρέσουν τους τρεις μαγνήτες, αλλά ο τέταρτος γλίστρησε στον λαιμό του. Ευτυχώς, έβηξε και τον έβγαλε προτού τον καταπιεί. «Περιττό να πω ότι δεν πρόκειται να ξαναπαίξω με μαγνήτες», κατέληξε ο Ρίρντον μετά την περιπέτεια.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ