ΠΓΔΜ: Αίτημα για αφαίρεση της βουλευτικής ιδιότητας του Γκρούεφσκι

ΠΓΔΜ: Αίτημα για αφαίρεση της βουλευτικής ιδιότητας του Γκρούεφσκι Facebook Twitter
0

Η κοινοβουλευτική Επιτροπή για θέματα Κανονισμού της Βουλής και Βουλευτικής Ιδιότητας έκανε σήμερα αποδεκτή, με πλειοψηφία, την εισήγηση δικαστηρίου των Σκοπίων για αφαίρεση της βουλευτικής ιδιότητας του πρώην πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι. 

Ο Γκρούεφσκι έχει καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης δύο ετών, για την υπόθεση αγοράς πολυτελούς τεθωρακισμένου οχήματος, αξίας 600.000 ευρώ, από το Δημόσιο της ΠΓΔΜ, την περίοδο που αυτός ήταν πρωθυπουργός της χώρας.

Στη συνέχεια η διαδικασία περνά στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου, η οποία θα πρέπει να λάβει την απόφαση σχετικά με την αφαίρεση της βουλευτικής ιδιότητας από τον Γκρούεφσκι με ενισχυμένη πλειοψηφία δύο τρίτων (80 βουλευτές στους 120).

Ωστόσο, οι πιθανότητες να χάσει ο Νίκολα Γκρούεφσκι την βουλευτική του ιδιότητα είναι ελάχιστες, καθώς η συγκεκριμένη πρόταση αναμένεται να στηριχθεί μόνο από τους 72 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας και των κομμάτων της αλβανικής αντιπολίτευσης, όχι όμως και από τους 8 βουλευτές της αντιπολίτευσης που ψήφισαν πρόσφατα υπέρ της αλλαγής του Συντάγματος, οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι δεν θα υποστηρίξουν το αίτημα για στέρηση της βουλευτικής ιδιότητας του πρώην πρωθυπουργού της χώρας.

Εν τω μεταξύ, το Δικαστικό Συμβούλιο αναμένεται να εξετάσει τις επόμενες ημέρες το αίτημα του Νίκολα Γκρούεφσκι για αναστολή εκτέλεσης της ποινής που του έχει επιβληθεί και έτσι αυτός δεν οφείλει να παρουσιαστεί μέχρι αύριο 8 Νοεμβρίου στις φυλακές των Σκοπίων, όπως αρχικά είχε αποφασιστεί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η βρετανική δεξιά επιστρέφει στην εποχή Θάτσερ – Το νέο σχέδιο κατά του Μπλερισμού

Διεθνή / Η βρετανική δεξιά επιστρέφει στην εποχή Θάτσερ – Το νέο σχέδιο κατά του Μπλερισμού

50 χρόνια μετά την άνοδο της Θάτσερ, η βρετανική δεξιά βλέπει τον Μπλερισμό ως λάθος πορεία. Τόρις και Reform UK προγραμματίζουν αλλαγές στη νομοθεσία, πρόνοια και κοινωνική ατζέντα
LIFO NEWSROOM
Γιατί η επίσκεψη του υπουργού των Ταλιμπάν στην Ινδία είναι τόσο σημαντική

Διεθνή / Γιατί η επίσκεψη του υπουργού των Ταλιμπάν στην Ινδία είναι τόσο σημαντική

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ταλιμπάν, Αμίρ Χαν Μουτάκι, πραγματοποιεί ιστορική επίσκεψη στην Ινδία, ενισχύοντας τις διπλωματικές, εμπορικές και πολιτικές σχέσεις μεταξύ Δελχί και Καμπούλ, ενώ παρακολουθεί στενά το Πακιστάν
LIFO NEWSROOM
Ρωσικές επιθέσεις «αχρηστεύουν» το 60% της παραγωγής αερίου στην Ουκρανία – Φόβοι για χειμερινή ενεργειακή κρίση

Διεθνή / Ρωσικές επιθέσεις «αχρηστεύουν» το 60% της παραγωγής αερίου στην Ουκρανία – Φόβοι για χειμερινή ενεργειακή κρίση

Μαζικές ρωσικές επιθέσεις σε υποδομές φυσικού αερίου της Ουκρανίας πλήττουν το 60% της παραγωγής, προκαλώντας φόβους για ελλείψεις το χειμώνα
LIFO NEWSROOM
Νόμπελ Ειρήνης: «Στηριζόμαστε στον πρόεδρο Τραμπ», δηλώνει η φετινή νικήτρια, Μαρία Κορίνα Ματσάδο

Διεθνή / Νόμπελ Ειρήνης: «Στηριζόμαστε στον πρόεδρο Τραμπ» δηλώνει η φετινή νικήτρια, Μαρία Κορίνα Ματσάδο

«Στηριζόμαστε στον πρόεδρο Τραμπ, στον λαό των Ηνωμένων Πολιτειών, στους λαούς της Λατινικής Αμερικής και στις δημοκρατικές χώρες του κόσμου ως τους κύριους συμμάχους μας για να πετύχουμε την Ελευθερία και τη δημοκρατία», έγραψε η Βενεζουελανή πολιτικός
LIFO NEWSROOM
Μαρίν Λεπέν: Η ακροδεξιά εκμεταλλεύεται την κρίση Μακρόν στη Γαλλία

Διεθνή / Μαρίν Λεπέν: Η ακροδεξιά εκμεταλλεύεται την κρίση Μακρόν στη Γαλλία

Καθώς η Γαλλία παραμένει σε πολιτική κρίση, η Μαρί Λεπέν και η «Εθνική Συσπείρωση» εκμεταλλεύονται το χάος για να ενισχύσουν την επιρροή τους και να προετοιμαστούν για πιθανές πρόωρες εκλογές
LIFO NEWSROOM
«Καρφιά» του Λευκού Οίκου προς την Επιτροπή Νόμπελ: «Απέδειξαν ότι βάζουν την πολιτική πάνω από την ειρήνη»

Διεθνή / «Καρφιά» του Λευκού Οίκου προς την Επιτροπή Νόμπελ: «Απέδειξαν ότι βάζουν την πολιτική πάνω από την ειρήνη»

Αφού η Επιτροπή Νόμπελ αγνόησε τον Ντόναλντ Τραμπ, ο διευθυντής επικοινωνίας του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι δεν αναγνώρισαν «έναν ανθρωπιστή που κινεί βουνά με τη δύναμη της θέλησής του»
LIFO NEWSROOM