Πέθανε στη φυλακή ο "διαβολικός πάστορας" Άντρας Πάντι

Πέθανε στη φυλακή ο "διαβολικός πάστορας" Άντρας Πάντι Facebook Twitter
6

Ο Άντρας Πάντι, ο επονομαζόμενος «διαβολικός πάστορας», ένας από τους χειρότερους κατά συρροή δολοφόνους που έχουν δράσει ποτέ στο Βέλγιο, πέθανε τη νύχτα στη φυλακή όπου εξέτιε την ποινή του.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Belga, που επικαλείται ως πηγή τη σωφρονιστική υπηρεσία, ο Πάντι πέθανε τη νύχτα της Κυριακής προς την Δευτέρα, σε ηλικία 86 ετών, στη φυλακή της Μπριζ.

Ο «παρανοϊκός αντικοινωνικός ψυχοπαθής» ιερέας, ο οποίος είχε την εμμονή να ελέγχει ασφυκτικά τους στενούς συγγενείς του, είχε καταδικαστεί τον Μάρτιο του 2002 σε ισόβια κάθειρξη από το Εφετείο των Βρυξελλών. Κατά τη διάρκεια της δίκης του δεν δίστασε να διακόψει κατ' επανάληψη τον πρόεδρο του δικαστηρίου υποστηρίζοντας ότι οι συγγενείς του ήταν ακόμη ζωντανοί και ότι «επικοινωνούσε μαζί τους μέσω των αγγέλων».

Ο Πάντι έπεσε εμμέσως «θύμα» της υπόθεσης του παιδεραστή Μαρκ Ντιτρού. Μετά τη σφοδρή κριτική που δέχτηκαν οι βελγικές αρχές για τα λάθη που διέπραξαν στην υπόθεση Ντιτρού, αποφάσισαν να ξανανοίξουν τους φακέλους πολλών ανεπίλυτων μυστηρίων. Έτσι, το 1997, συνέλαβαν τον Ούγγρο πάστορα που ζούσε στο Βέλγιο επί 40 χρόνια.

Προδομένος από τη μεγαλύτερη κόρη του, την Ανιές, που ήταν επίσης ερωμένη του και συνεργός του στα εγκλήματα, ο Πάντι κατηγορήθηκε για έξι δολοφονίες: των δύο συζύγων του, των δύο γιων του και των δύο κοριτσιών της δεύτερης συζύγου. Όλα τα θύματα είχαν εξαφανιστεί τη δεκαετία του 1980.

Καθώς τα πτώματα είχαν τεμαχιστεί και διαλυθεί με οξύ, ο «διαβολικός ιερέας» επέμενε μέχρι τέλους ότι ήταν αθώος επειδή δεν υπήρχαν «υλικές αποδείξεις».

Ωστόσο, η ομολογία της Ανιές και οι καταθέσεις άλλων μαρτύρων οδήγησαν στην καταδίκη του από τους ενόρκους.

Στην κόρη επιβλήθηκε κάθειρξη 21 ετών για τη συμμετοχή της στα πέντε από τα έξι εγκλήματα, αλλά αφέθηκε ελεύθερη υπό όρους το 2010.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Η εμφάνιση σαν κριτήριο από μια επιφανειακή σκοπιά (ντίσιμο,κούρεμα, σωματότυπος κτλ) σίγουρα οδήγεί στη δημιουργία στερεοτύπων. Πέρα από αυτό όμως η αρρώστια της ψυχής είναι αποτυπωμένη στο πρόσωπο του ανθρώπου και η συγκεκριμένη περίπτωση δεν αποτελεί εξαίρεση!
Το να κρίνεις από την εμφάνιση είναι έμφυτο χαρακτηριστικό. Όλοι το έχουμε. Δεν είναι εκεί το ζήτημα. Το ζήτημα είναι στο ότι είναι κάτι που πρέπει να καταπολεμάται όσο είναι δυνατόν και όχι να το καμαρώνουμε.