Πέθανε στα 55 του χρόνια ο Martin Duffy των Primal Scream

Πέθανε στα 55 του χρόνια ο Martin Duffy των Primal Scream Facebook Twitter
Φωτ.: NME
0

Πέθανε σε ηλικία 55 ετών ο Martin Duffy, ο κιμπορντίστας των Primal Scream.

Η είδηση επιβεβαιώθηκε στο Twitter από τον Tim Burgess, που συνεργάστηκε με τον Duffy στους The Charlatans.

«Άλλη μια τραγική απώλεια μιας όμορφης ψυχής» έγραψε αναρτώντας φωτογραφία του.

Ο Duffy, γεννήθηκε στο Μπέρμιγχαμ στις 18 Μαΐου 1967 και μεγάλωσε στο Ρέντναλ.

Εντάχθηκε στο indie συγκρότημα Felt το 1985 αφού ο frontman Lawrence δημοσίευσε μία αγγελία γράφοντας «Θέλεις να γίνεις αστέρι του ροκ εν ρολ;».

Ο ήχος του Duffy έγινε κεντρικός στο συγκρότημα στα μέσα της δεκαετίας του '80 και η μπάντα υπέγραψε με την Creation Records, για το The Seventeenth Century του 1986.

Ο Duffy παρέμεινε μέλος του συγκροτήματος μέχρι τον χωρισμό τους το 1989, όταν ο Lawrence είπε ότι είχε εκπληρώσει τον στόχο του να κυκλοφορήσει 10 σινγκλ και 10 άλμπουμ σε 10 χρόνια.

Στο ενδιάμεσο, ο Duffy είχε παίξει στα δύο πρώτα άλμπουμ των Primal Scream, το Sonic Flower Groove του 1987 και το Primal Scream του 1989. 

Το 1993, ο Duffy έπεσε θύμα ενός σχεδόν θανατηφόρου μαχαιρώματος στη Νέα Υόρκη ενώ βρισκόταν με το συγκρότημα.

Ο Duffy έπαιξε και με τους The Charlatans μετά τον θάνατο του ιδρυτικού μέλους Rob Collins, μπαίνοντας στη θέση του όταν το συγκρότημα έπαιξε support για τους Oasis στο Knebworth τον Αύγουστο του 1996. 

Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι Beth Orton, Steve Mason, Mark Stewart, Chemical Brothers, Paul Weller, κ.λπ.

Κυκλοφόρησε ένα σόλο άλμπουμ, το Assorted Promenades, στη δισκογραφική O Genesis του Burgess το 2014, το οποίο περιελάμβανε μουσική που χρονολογείται από το 1997. Η κυκλοφορία του άλμπουμ ήταν εμπνευσμένη από τον Duffy και τον Burgess που είδαν ένα αυτοκίνητο να παίρνει φωτιά στην άκρη του δρόμου, όπως είχε πει ο Duffy στο Quietus. 

Το πιο πρόσφατο στούντιο άλμπουμ των Primal Scream, Chaosmosis, κυκλοφόρησε το 2016. Ο Duffy έπαιξε επίσης στο άλμπουμ του 2021 του frontman της μπάντας, Bobby Gillespie, Utopian Ashes.

Ούτε η οικογένεια του μουσικού ούτε η μπάντα μέχρι στιγμής έχουν κάνει ακόμα κάποια επίσημη δήλωση για τον θάνατό του.

Με πληροφορίες του Guardian/NME

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέες κυρώσεις Τρραμπ με σκοπό την υπονόμευση της στρατιωτικής μηχανής του Ιράν

Διεθνή / Νέες κυρώσεις Τραμπ με σκοπό την υπονόμευση της στρατιωτικής μηχανής του Ιράν

Η κυβέρνηση Τραμπ στοχοποιεί κινεζικές επιχειρήσεις, έναν Κινέζο υπήκοο και ένα φορτηγό πλοίο για εμπλοκή σε μεταφορά στρατιωτικής τεχνολογίας προς το Ιράν, εν μέσω της κλιμακούμενης σύρραξης με το Ισραήλ
LIFO NEWSROOM
Ο Πάπας Λέων προειδοποιεί για τους κινδύνους της AI: «Η νεολαία μας πρέπει να ενισχύεται, όχι να εμποδίζεται»

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων προειδοποιεί για τους κινδύνους της AI: «Η νεολαία μας πρέπει να ενισχύεται, όχι να εμποδίζεται»

Η στάση του ποντίφικα για την ΑΙ μοιάζει με εκείνη του προκατόχου του, Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος είχε δηλώσει ότι οι κοινωνίες μας διατρέχουν τον κίνδυνο να χάσουν «την αίσθηση του ανθρώπινου»
LIFO NEWSROOM
Επιθέσεις Ισραήλ κατά του Ιράν: Πώς επηρεάζουν την ενεργειακή ανεξαρτησία της Κίνας

Διεθνή / Επιθέσεις Ισραήλ κατά Ιράν: Πώς επηρεάζουν την ενεργειακή ανεξαρτησία της Κίνας

Οι συγκρούσεις Ισραήλ–Ιράν απειλούν τις εισαγωγές πετρελαίου της Κίνας, θέτοντας σε κίνδυνο την ενεργειακή της ασφάλεια: μια πρόκληση που επιταχύνει την στροφή προς ΑΠΕ και αυτόνομη παραγωγή
LIFO NEWSROOM
ΝΑΤΟ: Η Ισπανία απειλεί να εκτροχιάσει τη σύνοδο κορυφής - Στο επίκεντρο ο στόχος 5% του Τραμπ

Διεθνή / ΝΑΤΟ: Η Ισπανία απειλεί να εκτροχιάσει τη σύνοδο κορυφής - Στο επίκεντρο ο στόχος 5% του Τραμπ

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ χαρακτηρίζει «ανεδαφικό» τον στόχο 5% του ΑΕΠ για δαπάνες στην άμυνα, ζητώντας ευελιξία ή εξαίρεση για τη Μαδρίτη στο επερχόμενο summit του NATO
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Η ΕΕ καταλογίζει ευθύνες στο Ισραήλ για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Διεθνή / Γάζα: Η ΕΕ καταλογίζει ευθύνες στο Ισραήλ για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Απόρρητη έκθεση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης επισημαίνει ενδείξεις παραβίασης του Άρθρου 2 της Συμφωνίας Σύνδεσης ΕΕ–Ισραήλ, με αναφορές σε αποκλεισμό ανθρωπιστικής βοήθειας, πλήγματα σε νοσοκομεία και βία εποίκων
LIFO NEWSROOM