Πέθανε ο υπεύθυνος για την ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων

παναγιά: Facebook Twitter
Φωτ.: Αρχείου / EPA
0

Πέθανε ο Ζαν-Λουί Ζορζελέν, ο επικεφαλής της ανοικοδόμησης της Παναγίας των Παρισίων μετά την καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε πριν από τρία χρόνια.

Ο Ζαν-Λουί Ζορζελέν πέθανε ενώ έκανε πεζοπορία στα Πυρηναία. Ο θάνατος του έγινε γνωστός από τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης και επιβεβαιώθηκε από τον πρόεδρο της χώρας Εμανουέλ Μακρόν. «Το έθνος χάνει έναν από τους σπουδαίους στρατιώτες του. Η Γαλλία, έναν από τους μεγάλους υπηρέτες της. Και η Παναγία των Παρισίων, τον αρχιτέκτονα της αναγέννησής της», έγραψε ο Εμανουέλ Μακρόν στην πλατφόρμα X.

Ο 74χρονος στρατηγός, πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Ζαν-Λουί Ζορζελέν διορίστηκε να ηγηθεί της ανακαίνισης μετά την πυρκαγιά τον Απρίλιο του 2019 που κατέστρεψε τη στέγη και το κωδωνοστάσιο του καθεδρικού ναού. Οι αρχές ελπίζουν να ανοίξουν ξανά τον καθεδρικό ναό έως το 2024, όταν η γαλλική πρωτεύουσα θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Παναγία των Παρισίων θα αποκατασταθεί στο προηγούμενο σχέδιό της, συμπεριλαμβανομένου του κωδωνοστασίου ύψους 96 μέτρων που σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Εζέν Βιολέ-λε-Ντικ στα μέσα του 1800.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπέρμα δότη με γενετικό κίνδυνο για καρκίνο χρησιμοποιήθηκε για τη σύλληψη τουλάχιστον 67 παιδιών σε όλη την Ευρώπη

Διεθνή / Σπέρμα δότη με γενετικό κίνδυνο για καρκίνο χρησιμοποιήθηκε για τη σύλληψη τουλάχιστον 67 παιδιών σε όλη την Ευρώπη

Τουλάχιστον 10 οι διαγνώσεις μέχρι στιγμής - Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν δύο οικογένειες, ανεξάρτητα μεταξύ τους, επικοινώνησαν με τις κλινικές γονιμότητας αφού τα παιδιά τους διαγνώστηκαν με καρκίνο
LIFO NEWSROOM
Το αίμα των αθώων της Γάζας και το παλαιστινιακό αδιέξοδο

LiFO politics / Το αίμα των αθώων της Γάζας και το παλαιστινιακό αδιέξοδο

Ο Σωτήρης Ρούσσος, καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με ειδίκευση σε θέματα Εγγύς και Μέσης Ανατολής, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το παλαιστινιακό αδιέξοδο, τους στόχους του Ισραήλ και τις κινήσεις του Τραμπ στην περιοχή.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ