Πέθανε ο Τζέρι Λι Λιούις- Σε ηλικία 87 ετών

Πέθανε ο Τζέρι Λι Λιούις- Σε ηλικία 87 ετών Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Ο θρύλος του rock‘n’ roll Τζέρι Λι Λιούις πέθανε σε ηλικία 87 ετών. 

Ο θάνατος του τραγουδιστή και πιανίστα ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπό του, Ζακ Φάρνουμ, δύο ημέρες αφότου διαψεύστηκαν δημοσιεύματα ΜΜΕ που ανέφεραν ότι είχε «φύγει» από τη ζωή

«Η έβδομη σύζυγός του ήταν στο πλευρό του όταν κατέληξε, στο σπίτι του στο Μισισιπί. Τις τελευταίες ημέρα της είχε πει ότι καλωσόριζε τη μετά θάνατον ζωή και πως δεν φοβόταν», ανέφερε η ανακοίνωση του εκπροσώπου του. 

«Τα τελευταία χρόνια της ζωής του ταλαιπωρήθηκε από διάφορες ασθένειες και τραυματισμούς, που οι γιατροί συχνά έλεγαν ότι θα έπρεπε να τον είχαν πάρει πριν από δεκαετίες. Είχε κακοποιήσει το σώμα του τόσο ως νέος, που είχε ελάχιστες πιθανότητες να φτάσει στη μέση ηλικία, πόσο μάλλον στα γεράματα. "Είναι έτοιμος να φύγει", είπε η σύζυγός του, λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή"», σημείωνε ακόμη η ανακοίνωση.

Γεννήθηκε στη Λουιζάνα, το 1935, γιος μιας φτωχής αγροτικής οικογένειας, που υποθήκευσε το σπίτι της για να αποκτήσει εκείνος το πρώτο του πιάνο. Τον έδιωξαν από το ευαγγελικό σχολείο στο οποίο φοιτούσε, επειδή έπαιξε μουσική που θεωρήθηκε ασεβής. Δεν συνέχισε την εκπαίδευση και άρχισε να κάνει live από τα 14 του, ξεκινώντας από τα εγκαίνια αντιπροσωπείας αυτοκινήτων. 

Με τραγούδια όπως το Great Balls of Fire και το θεατρικό στιλ του καθιερώθηκε στη σκηνή του rock’n’roll, της οποίας αποτέλεσε έναν από τους πρωτοπόρους. Κάποιες από τις πρώτες ηχογραφήσεις του το 1956 τις έκανε με τον Έλβις Πρίσλεϊ, τον Τζόνι Κας και τον Καρλ Πέρκινς. 

Στο απόγειο της φήμης του, κατά τη διάρκεια περιοδείας στη Βρετανία το 1958, ενεπλάκη σε σκάνδαλο όταν αποκαλύφθηκε ότι είχε παντρευτεί την 13χρονη εξαδέλφη του, Μίρα Μπράουν. Αυτός ήταν ο τρίτος από τους επτά γάμους που έκανε. Η υπόλοιπη περιοδεία του στη Βρετανία ματαιώθηκε, ενώ μπήκε στη μαύρη λίστα ραδιοφωνικών σταθμών και διοργανωτών συναυλιών στις ΗΠΑ. Σταδιακά η δημοτικότητά του έπεσε και έκτοτε δεν ξαναμπήκε τραγούδι του στο αμερικανικό Top20. 

Μία άλλη διαβόητη στιγμή του ήταν όταν- κατά τη διάρκεια περιοδείας- δεν ήθελε να βγαίνει ο Τσακ Μπέρι έπειτα από εκείνον. Οπότε, έβαλε φωτιά στο πιάνο του μετά την εμφάνισή του και είπε: «Follow that, boy». Το 1976 συνελήφθη όταν εμφανίστηκε μεθυσμένος στη Graceland του Πρίσλεϊ, έχοντας στο αυτοκίνητο γεμισμένο όπλο. 

Στην πορεία μεταπήδησε στη μουσική κάντρι, όπου είχε κάποιες επιτυχίες. Το 1986 ήταν ένας από τους πρώτους 10 που μπήκαν στο Rock’n’Roll Hall of Fame, μαζί με τον Έλβις Πρίσλεϊ, τον Τσακ Μπέρι και άλλους. Ηχογράφησε 40 στούντιο άλμπουμ, το πιο πρόσφατα από τα οποία το Rock & Roll Time, που κυκλοφόρησε το 2014. Ο προηγούμενος δίσκος του, το Mean Old Man, έφτασε στο αμερικανικό Top30 το 2010. Περιελάμβανε ντουέτα με σταρ, ανάμεσά τους ο Μικ Τζάγκερ και ο Έρικ Κλάπτον. 

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δημοτικό Θέατρο Ολύμπια: Συνέχεια, ανανέωση και συνέργειες με φορείς και παραγωγούς

Πολιτισμός / Το Δημοτικό Θέατρο Ολύμπια ανοίγει ξανά τις πόρτες του μετά την ανακαίνιση

Παρά τον χαμηλό προϋπολογισμό στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της φετινής σεζόν περιλαμβάνονται αφιερώματα στους Μίκη Θεοδωράκη και Μάνο Χατζιδάκι αλλά και παραστάσεις όπερας, μπαλέτου και τζαζ.
LIFO NEWSROOM
Μπράντλεϊ Κούπερ και Μάργκοτ Ρόμπι συμπρωταγωνιστές στο νέο «Ocean's Eleven»

Πολιτισμός / Μπράντλεϊ Κούπερ και Μάργκοτ Ρόμπι συμπρωταγωνιστές στο prequel του «Ocean's Eleven»

Τη σκηνοθεσία της νέας ταινίας αναλαμβάνει ο δημιουργός του «Twisters», Λι Άιζακ Τσουνγκ, που παίρνει τη θέση του Τζέι Ροουτς, ο οποίος είχε αρχικά επιλεγεί για τη θέση του σκηνοθέτη
LIFO NEWSROOM
Από τη φάβα της Σκοπέλου έως τα Κέδαρα της Ημαθίας: 11 νέες ζωντανές παραδόσεις στο Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Πολιτισμός / Από τη φάβα της Σκοπέλου έως τα Κέδαρα της Ημαθίας: 11 νέες ζωντανές παραδόσεις στο Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, δήλωσε ότι η ένταξη των νέων στοιχείων «αναδεικνύει την πολιτιστική πολυφωνία των ελληνικών κοινοτήτων και ενδυναμώνει τη συλλογική μνήμη και τη βιωσιμότητα του πολιτισμού μας»
LIFO NEWSROOM
Νόμπελ Λογοτεχνίας 2025: Ο Ούγγρος συγγραφέας Λάσλο Κρασναχορκάι τιμήθηκε με το βραβείο

Πολιτισμός / Νόμπελ Λογοτεχνίας 2025: Ο Ούγγρος συγγραφέας Λάσλο Κρασναχορκάι τιμήθηκε με το βραβείο

Η επιτροπή σημείωσε ότι ο Κρασναχορκάι βραβεύεται «για τη μαγνητική, εκτενή πρόζα του που με υπομονετική ένταση και φιλοσοφική οξύτητα αποκαλύπτει το χάος, την ειρωνεία και τη μοναξιά του ανθρώπινου πολιτισμού»
LIFO NEWSROOM
Ξεχασμένη συνέντευξη του Τζον Λένον προβάλεται ξανά μετά από 50 χρόνια

Πολιτισμός / «Με παρακολουθούν»: Η ξεχασμένη συνέντευξη του Τζον Λένον που βρέθηκε 50 χρόνια μετά

Μια συνέντευξη του Τζον Λένον που χάθηκε για 50 χρόνια, όπου μιλά για την παρακολούθηση από την κυβέρνηση Νίξον και αποκαλύπτει σκέψεις για τη μουσική και τη ζωή του, προβάλλεται στο Boom Radio για τα 85α γενέθλιά του
LIFO NEWSROOM
To Χειμερινό Αυγό Φαμπερζέ αναμένεται να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ σε δημοπρασία

Πολιτισμός / To Χειμερινό Αυγό Φαμπερζέ αναμένεται να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ σε δημοπρασία

Ο οίκος Christie's το κατατάσσει στις πιο πολυτελείς αυτοκρατορικές δημιουργίες των Φαμπερζέ. Το σχεδίασε μια γυναίκα και δικαίως η προσθήκη του σε οποιαδήποτε συλλογή θεωρείται ανεκτίμητη.
LIFO NEWSROOM
Μια καλόψυχη Α.Ι. κι ένας αλαφροΐσκιωτος σκύλος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Μια ταινία τρόμου με πρωταγωνιστή ένα σκύλο, Τζάρεντ Λέτο αλλά και Έμα Τόμσον από αύριο στα σινεμά

Η τρίτη και χειρότερη κατάθεση στο σύμπαν του «Tron», η πολυσυζητημένη ταινία τρόμου «Good Boy», το δεύτερο μέρος της τριλογίας του Νταγκ Γιόχαν Χάουγκερουντ και η Έμα Τόμσον ως ένοπλη προστάτιδα στο κινηματογραφικό πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ντόλι Πάρτον: Η αδελφή της ζητά προσευχές για την υγεία της βασίλισσας της country

Πολιτισμός / Ντόλι Πάρτον: Η αδελφή της ζητά προσευχές για την υγεία της βασίλισσας της country

Η Ντόλι Πάρτον αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και αναβάλει τη μεγάλη της περιοδεία στο Λας Βέγκας. Η αδελφή της ζητά προσευχές από τους θαυμαστές, ενώ η τραγουδίστρια παραμένει αισιόδοξη πως «ο Θεός απλώς της ζητά να επιβραδύνει»
LIFO NEWSROOM