Πέθανε ο ιδρυτής του Fox News, Ρότζερ Έιλς

Πέθανε ο ιδρυτής του Fox News, Ρότζερ Έιλς Facebook Twitter
0

Πέθανε σήμερα, Πέμπτη, σε ηλικία 77 ετών ο πρώην CEO και ιδρυτής του Fox News, Ρότζερ Έιλς, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Ο Ρότζερ Έιλς είχε αναγκασθεί να παραιτηθεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Fox News τον Ιούλιο του 2016, μετά τις επανειλημμένες καταγγελίες σε βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση.

Βετεράνος των ΜΜΕ, άνθρωπος με επιρροή, ο ρεπουμπλικάνος Έιλς ίδρυσε το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News το 1996 έπειτα από αίτημα του ιδιοκτήτη του δικτύου Fox και του ομίλου News Corp, Ρούπερτ Μέρντοχ.

Αν και εμφανίστηκε στο τηλεοπτικό τοπίο αρκετά μετά το CNN, που ξεκίνησε τη λειτουργία του 1980, το δίκτυο συνεχούς ενημέρωσης που προτιμούν οι συντηρητικοί κατέλαβε γρήγορα την πρώτη θέση στα ποσοστά τηλεθέασης.

Για να κατοχυρώσει τη θέση του, το Fox News υιοθέτησε μια πολύ συντηρητική εκδοτική γραμμή, προθύμως πολεμική, την οποία εξέφρασαν ορισμένες δημοσιογραφικές διασημότητες, κατά πρώτο λόγο ο Μπιλ Ο'Ράιλι. Ο ίδιος αντιμετώπισε κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση από πολλές γυναίκες που είχαν δουλέψει στο δίκτυο και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στα τέλη Απριλίου το δίκτυο.

Με την αποχώρηση του Ρότζερ Άιλς και του Μπιλ Ο'Ράιλι, αλλά και της δημοσιογράφου Μέγκαν Κέλι, που πήγε στο NBC, το δίκτυο περνάει μία περίοδο αναταράξεων, αν και η θεαματικότητά του παραμένει υψηλή.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ