Η Ζίντζι Μαντέλα, η μικρότερη κόρη του Νέλσον Μαντέλα, έφυγε από τη ζωή στα 59 της χρόνια.

 

Η Ζίντζι Μαντέλα άφησε την τελευταία της πνοή σε νοσοκομείο του Γιοχάνεσμπουργκ, το πρωί της Δευτέρας. Δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία θανάτου της.

 

Ήταν πρέσβειρα της Νότιας Αφρικής στη Δανία από το 2015, ενώ επρόκειτο να γίνει επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής της χώρας της στη Λιβερία, σύμφωνα με το BBC. «Θρηνούμε την απώλεια μιας ατρόμητης πολιτικής ακτιβίστριας«, έγραψε ο πρόεδρος της Ν. Αφρικής, Σίριλ Ραμαφόζα, στο Twitter, τονίζοντας ότι η Ζίντζι Μαντέλα ήταν μια ηγέτιδα και η ίδια.

 


Έκτο από τα παιδιά του Νέλσον Μαντέλα- και δεύτερο με την Γουίνι Μαντέλα- έγινε γνωστή παγκοσμίως, όταν το 1985 διάβασε την επιστολή με την οποία ο πατέρας της απέρριπτε την προσφορά του τότε προέδρου της Ν. Αφρικής να αποφυλακιστεί με τον όρο να καταδικάσει τη βία που διέπραξε το κίνημά του. Η Ζίντζι Μαντέλα είχε διαβάσει την επιστολή σε μαζική συγκέντρωση, που είχε μεταδοθεί σε όλο τον κόσμο.

 

 

 

Δύο παιδιά του Νέλσον Μαντέλα παραμένουν πλέον εν ζωή, η Ζενάνι Ντλαμίνι- την οποία είχε αποκτήσει επίσης με τη δεύτερη σύζυγό του, Γουίνι- και η Πούμλα Μακαζίγουε Μαντέλα, κόρη του από τον πρώτο του γάμο.