ΣTA PODCAST THΣ LIFO

Πεσκόφ: Η Ρωσία υπέβαλε προσχέδιο ειρηνευτικής συμφωνίας στην Ουκρανία

Πεσκόφ: Η Ρωσία υπέβαλε προσχέδιο ειρηνευτικής συμφωνίας στην Ουκρανία Facebook Twitter
0

Προσχέδιο συμφωνίας για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία υποστηρίζει πως έστειλε στο Κίεβο η Μόσχα. 

Όπως διεμήνυσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, η Ρωσία υπέβαλε προσχέδιο με ειρηνευτικό σχέδιο στην Ουκρανία "με σαφή γλώσσα"και περιμένει απάντηση. 

«Αυτή τη στιγμή, το έγγραφο μας το οποίο περιλαμβάνει ξεκάθαρους όρους, παραδόθηκε στην ουκρανική πλευρά. Η μπάλα είναι στο δικό τους γήπεδο. Περιμένουμε μιαν απάντηση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πεσκόφ. 
 


Οι δύο πλευρές είχαν ανακοινώσει την ανταλλαγή προτάσεων για τον τερματισμό του πολέμου τον Μάρτιο. Έκτοτε, ωστόσο, οι διαπραγματεύσεις φέρεται να έχουν παγώσει. Μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν ανέφερε πως οι συνομιλίες βρίσκονται «σε αδιέξοδο»

Έληξε και το τελεσίγραφο για παράδοση 

Στις  11:00 GMT έληξε το τελεσίγραφο της ρωσικής πλευράς για παράδοση όπλων των ουκρανικών δυνάμεων στη Μαριούπολη.

Παρότι το επί εβδομάδες πολιορκούμενο λιμάνι βρίσκεται πλέον περικυκλωμένο από ρωσικές δυνάμεις, φέρεται να μην έχει πέσει ακόμη στον πλήρη έλεγχό τους. 

Όμως, σύμφωνα με τον κυβερνήτη Σερχίι Βολίνα, της 36ης ταξιαρχίας του ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού, που είναι οχυρωμένος στο τεράστιο συγκρότημα της σιδηρουργίας Αζοφστάλ στη Μαριούπολη (νοτιοανατολικά), τον τελευταίου θύλακα που απομένει στο λιμάνι στρατηγικής σημασίας αυτό, «ζούμε ίσως τις τελευταίες ημέρες μας, αν όχι τις τελευταίες ώρες μας». 

«Ο εχθρός έχει δεκαπλάσια δύναμη από εμάς», ανέφερε ο ίδιος, απευθύνοντας έκκληση «σε όλους τους ηγέτες του κόσμου να μας βοηθήσουν. Τους ζητάμε να προχωρήσουν σε διαδικασία για να μας βγάλουν από εδώ και να μας πάνε στο έδαφος κάποιας τρίτης χώρας».

Με πληροφορίες από Financial Times 

Διεθνή
0

ΣTA PODCAST THΣ LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ