Περού: Κατασχέθηκαν 4 τόνοι κοκαΐνης κρυμμένοι σε φορτίο με μάνγκο

Περού: Κατασχέθηκαν 4 τόνοι κοκαΐνης κρυμμένοι σε φορτίο με μάνγκο Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash.
0

Η διεύθυνση δίωξης ναρκωτικών της αστυνομίας του Περού ανακοίνωσε χθες Τετάρτη πως κατέσχεσε στη Λίμα τέσσερις τόνους κοκαΐνης, εκτιμώμενης αξίας 120 εκατομμυρίων δολαρίων, ποσότητας που επρόκειτο να εξαχθεί στην Ισπανία και στη Γερμανία.

Η κοκαΐνη είχε κρυφτεί σε φορτίο με μάνγκο, ήταν συσκευασμένη κατά τρόπο που έμοιαζε με τα φρούτα αυτά από πλευράς υφής και χρώματος, εξήγησε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Περού, ο Λουίς Βέρα, προσθέτοντας πως βρέθηκε σε πακέτα βάρους πέντε κιλών το καθένα με ετικέτες που ανέφεραν πως περιείχαν πολτό μάνγκο.

Βρισκόταν σε λιμάνι από όπου θα μεταφερόταν με πλοίο προς την Ευρώπη, κυρίως στην Ισπανία και στη Γερμανία.

Η περουβιανή αστυνομία έχει κατασχέσει 27 τόνους ναρκωτικών από την αρχή της χρονιάς. Το Περού βρίσκεται σταθερά στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης ως προς την παραγωγή κοκαΐνης, με περίπου 400 τόνους τον χρόνο, σύμφωνα με τις αρχές.

Με πληροφορίες από AFP και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ προειδοποιεί το Ιράν πως εάν χρειαστεί οι ΗΠΑ θα «διασώσουν» τους διαδηλωτές της χώρας

Διεθνή / Ο Τραμπ προειδοποιεί το Ιράν πως εάν χρειαστεί οι ΗΠΑ θα «διασώσουν» τους διαδηλωτές της χώρας

Εδώ και αρκετές ημέρες, οι Ιρανοί πολίτες διαμαρτύρονται για την άσχημη οικονομική κατάσταση της χώρας τους - Εχθές υπήρξαν αναφορές για τουλάχιστον 6 νεκρούς
THE LIFO TEAM
Ο Μαδούρο δηλώνει έτοιμος να διαπραγματευτεί μια συμφωνία με τον Τραμπ για την καταπολέμηση των καρτέλ ναρκωτικών

Διεθνή / Ο Μαδούρο δηλώνει έτοιμος να μιλήσει με τον Τραμπ για την καταπολέμηση των καρτέλ ναρκωτικών

Ο Μαδούρο απέφυγε να σχολιάσει τη φερόμενη επίθεση των ΗΠΑ σε περιοχή πρόσδεσης σκαφών στη Βενεζουέλα, την οποία, σύμφωνα με τον Τραμπ, χρησιμοποιούσαν τα καρτέλ ναρκωτικών
THE LIFO TEAM