Περού: 19χρονος έκαψε ζωντανή τη σύντροφό του στο κέντρο της Λίμα- Επειδή του είπε να χωρίσουν

Περού: 19χρονος έκαψε ζωντανή τη σύντροφό του στο κέντρο της Λίμα- Επειδή του είπε να χωρίσουν Facebook Twitter
Φωτ.: noticiasenlamira
0

Κατέληξε η 18χρονη στο Περού, την οποία είχε κάψει ζωντανή ο 19χρονος σύντροφός της, όταν εκείνη του ζήτησε να χωρίσουν.

Η 18χρονη επί πέντε ημέρες έδινε άνιση μάχη στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν. Ο δράστης διαφεύγει ακόμα της σύλληψης και η υπουργός Γυναικείων Θεμάτων του Περού κατήγγειλε την καθυστέρηση στις έρευνες για τον εντοπισμό του.

Η Κατερίνε Γκόμες, εισήχθη το περασμένο Σάββατο σε νοσοκομείο, με εγκαύματα στο 60% του σώματός της.

«Έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή όμως, δυστυχώς, η έκταση των τραυμάτων της δεν επέτρεψε στους γιατρούς να την σώσουν και ενημερωθήκαμε για τον θάνατό της» ανακοίνωσε η υπουργός Νάνσι Τολεντίνο μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι RPP.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο δράστης είναι ένας 19χρονος από τη Βενεζουέλα, ο οποίος διέφυγε αφού έλουσε με βενζίνη την Γκόμες και της έβαλε φωτιά, κοντά στην Πλατεία της 2ας Μαΐου, στη Λίμα.

Λίγες ημέρες νωρίτερα η 18χρονη είχε αποφασίσει να του πει να χωρίσουν.

Η υπουργός εξέφρασε τη λύπη της επειδή το ένταλμα σύλληψης του δράστη εκδόθηκε μόλις χθες Πέμπτη, πέντε ημέρες μετά την επίθεση. «Η αστυνομία μου υποσχέθηκε ότι θα κάνει τα πάντα για να τον βρει», πρόσθεσε.

Η υπουργός προέτρεψε τις γυναίκες «όταν υπάρχει ρήξη» να μην δέχονται να συναντήσουν μόνες τους τον πρώην σύντροφό τους.

«Μην πηγαίνετε μόνες σε μια συνάντηση όταν θέλετε να χωρίσετε από έναν βίαιο άνθρωπο, μην τον πιστεύετε όταν σας λέει ‘ας μιλήσουμε, θα σου εξηγήσω’».

Σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία, στο Περού σημειώθηκαν 136 γυναικοκτονίες το 2022, από 146 το 2021 και 138 το 2020.

Αντίστοιχα στη Γαλλία, μια χώρα με διπλάσιο πληθυσμό, 67 εκατομμύρια έναντι 33 για το Περού,  οι γυναικοκτονίες ανήλθαν στις 122 το 2021.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ