Πέντε νεκροί από διπλή βομβιστική επίθεση στη Σομαλία

Πέντε νεκροί από διπλή βομβιστική επίθεση στη Σομαλία Facebook Twitter
EPA
0

Τέσσερα μέλη της αλ Σεμπάμπ κι ένας στρατιώτης σκοτώθηκαν σε επίθεση που εξαπέλυσαν οι ισλαμιστές αντάρτες, αρχικά πυροδοτώντας δύο αυτοκίνητα-βόμβες και κατόπιν ανοίγοντας πυρ, κοντά στο προεδρικό μέγαρο στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, τη Μογκαντίσου, το Σάββατο.


«Μια διπλή επίθεση με αυτοκίνητα-βόμβες που ακολουθήθηκε από σφοδρά πυρά σημειώθηκε κοντά στη δυτική πύλη του προεδρικού μεγάρου», δήλωσε ο Αμπντουλάχι Αλί, υψηλόβαθμος αξιωματικός των σομαλικών σωμάτων ασφαλείας, στο Γερμανικό Πρακτορείο.


Στην πρώτη έκρηξη, το αυτοκίνητο οδηγούσε ένας καμικάζι, ενώ το δεύτερο αυτοκίνητο-βόμβα πυροδοτήθηκε εξ αποστάσεως, διευκρίνισε ένας αστυνομικός, ο Άχμεντ Μπασάν.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις ανταπέδωσαν τα πυρά και σκότωσαν τουλάχιστον τρεις από τους δράστες της επίθεσης, σύμφωνα με τον Αμπντουλάχι Αλί.

Ο Αλί Χάσαν, άλλος ένας αστυνομικός, δήλωσε ότι ένας κυβερνητικός στρατιώτης έχασε τη ζωή του στην επίθεση.

Η ισλαμιστική οργάνωση, η οποία έχει ορκιστεί πίστη στην Αλ Κάιντα, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση μέσω του ραδιοφωνικού της σταθμού.

Τουλάχιστον επτά πολίτες τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τον Μπασάν, ο οποίος σημείωσε πως ορισμένα από τα θύματα βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. «Οι νεκροί μπορεί να αυξηθούν», προειδοποίησε.

Η Αλ Σεμπάμπ, η οποία ελέγχει μεγάλο μέρος της κεντρικής και της νότιας Σομαλίας, εξαπολύει συχνά επιθέσεις εναντίον κυβερνητικών κτιρίων και ξενοδοχείων όπου διαμένουν ξένοι και κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Η ισλαμιστική οργάνωση επιδιώκει να ανατρέψει την αδύναμη ομοσπονδιακή κυβέρνηση, που υποστηρίζεται από τη διεθνή κοινότητα και 20.000 άνδρες της δύναμης της Αφρικανικής Ένωσης (AMISOM), προκειμένου να μετατρέψει τη Σομαλία σε ένα κράτος όπου θα εφαρμόζεται η δική της, εξαιρετικά αυστηρή εκδοχή του ισλαμικού νόμου.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν μέλη της Σεμπάμπ εξαπέλυσαν επίθεση, με παρόμοια μέθοδο, εναντίον του υπουργείου Δημόσιας Ασφάλειας στο κέντρο της πρωτεύουσας. Τουλάχιστον τα πέντε από τα θύματα της επίθεσης αυτής ήταν πολίτες, σύμφωνα με τη σομαλική αστυνομία.

Με πληροφορίες με ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

FBI ΚΑΣ ΠΑΤΕΛ

Διεθνή / The Atlantic: Ο διευθυντής του FBI «αγνοείται» - Ανησυχία για τη συμπεριφορά του Πατέλ

Περιστατικά υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, απουσίες χωρίς εξήγηση και έντονη αστάθεια στη συμπεριφορά του φέρεται να προκαλούν ανησυχία στο εσωτερικό του FBI και της κυβέρνησης Τραμπ
THE LIFO TEAM
Η Δεξιά δεν μισεί κάθε queer σώμα. Μισεί αυτό που τη ξεσκεπάζει

Διεθνή / Ο «κανονικός γκέι» της αμερικανικής Δεξιάς και η βία απέναντι σε όλους τους άλλους

Η ιστορία γύρω από τον σύζυγο της Κρίστι Νόεμ δεν έφερε στην επιφάνεια μόνο άλλη μία υπόθεση πολιτικής υποκρισίας. Ξανάνοιξε κάτι παλιό και πολύ βρόμικο: η Δεξιά μπορεί να ανεχθεί τον «κανονικό» γκέι, τον διακριτικό, τον αρκετά ανδρικό, τον σωστά ντυμένο. Αυτό που δεν αντέχει είναι το queer σώμα που εκθέτει ότι η αρρενωπότητά της δεν είναι φύση αλλά σκηνοθεσία.
THE LIFO TEAM
ΤΖΟΡΤΖΙΑ ΜΕΛΟΝΙ ΙΤΑΛΙΑ ΣΙΛΒΙΑ ΣΑΛΙΣ ΓΕΝΟΒΑ

Διεθνή / Ιταλία: Καθώς η επιρροή της Μελόνι εξασθενεί, η προοδευτική Σίλβια Σάλις κερδίζει έδαφος στη Γένοβα

Πάνω από 20.000 άνθρωποι γέμισαν την κεντρική Piazza Matteotti στη Γένοβα το περασμένο Σαββατοκύριακο για μια δωρεάν συναυλία της βραβευμένης techno DJ Σάρλοτ ντε Βίτ. Ανάμεσά τους, η δήμαρχος της πόλης, Σίλβια Σάλις.
THE LIFO TEAM