ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Πέντε χρόνια φυλάκιση στον πρώην υπουργό Άμυνας της Κύπρου!

Πέντε χρόνια φυλάκιση στον πρώην υπουργό Άμυνας της Κύπρου! Facebook Twitter
1

Πρώτη φορά στα χρονικά της Κυπριακής Δημοκρατίας καταδικάζεται και μάλιστα με ποινή φυλάκισης, πρόσωπο, που διετέλεσε υπουργός.

Το Κακουργιοδικείο επέβαλε σήμερα πενταετή ποινή φυλάκισης στον πρώην υπουργό Άμυνας, Κώστα Παπακώστα, ο οποίος είχε κριθεί ένοχος για την φονική έκρηξη στην βάση της Εθνικής Φρουράς στο Μαρί, τον Ιούλιο του 2011. Ο πρώην υπουργός νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας από τις 9 Ιουλίου, ημέρα που το Κακουργιοδικείο τον έκρινε ένοχο.

Εξάλλου, το Κακουργιοδικείο επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο ετών στους άλλους τρεις ενόχους, που είναι ο πρώην διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Νικολάου, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαράλαμπος Χαραλάμπους και ο πρώην διοικητής της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών, Ανδρέας Λοϊζίδης.

Έντονη ήταν η αντίδραση των συγγενών των θυμάτων με την απαγγελία των ποινών. Υποστηρίζουν ότι οι ποινές που επιβλήθηκαν στους κατηγορουμένους δεν είναι επαρκείς, δεδομένου ότι η έκρηξη στοίχισε τις ζωές δεκατριών ανθρώπων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

1

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Marketplace για απαχθέντα παιδιά: Η Ρωσία προσφέρει Ουκρανούς ανηλίκους για «υιοθεσία»

Διεθνή / Η Ρωσία προσφέρει Ουκρανούς ανηλίκους για «υιοθεσία», σε ένα φρικώδες «marketplace» για απαχθέντα παιδιά

Ο «κατάλογος» επιτρέπει στους χρήστες να φιλτράρουν τα παιδιά ανά ηλικία, φύλο και εξωτερικά χαρακτηριστικά - Τα παιδιά έχουν ταμπέλες όπως «υπάκουο», «ήρεμο» και «πειθαρχημένο»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια