Πέντε χρόνια φυλάκιση σε χάκερ που είχε υποκλέψει sex tapes διασημοτήτων και ανέκδοτα σενάρια ταινιών

Πέντε χρόνια φυλάκιση σε χάκερ που είχε υποκλέψει sex tapes διασημοτήτων και ανέκδοτα σενάρια ταινιών Facebook Twitter
0

Σε πενταετή φυλάκιση σε σωφρονιστικό κατάστημα της Νέας Υόρκης καταδικάστηκε ο Alonzo Knowles, ένας 24χρονος χάκερ, ο οποίος είχε συλληφθεί για υποκλοπή emails και sex tapes διασημοτήτων, αλλά και ανέκδοτων σεναρίων κινηματογραφικών ταινιών και τηλεοπτικών σειρών.

Όπως αναφέρουν οι New York Times, παρά τη συμφωνία του Knowles με τις αρχές για την παράδοση των ακυκλοφόρητων τραγουδιών, σεναρίων και 1.900 δολαρίων σε μετρητά, η ποινή είναι σχεδόν διπλάσια από την προβλεπόμενη.

Ο Knowles ήταν απολογητικός για τις πράξεις του και παραδέχτηκε την ενοχή του, αλλά ο δικαστής Paul A. Engelmayer τόνισε ότι η συμπεριφορά του κατηγορουμένου κατά τη διάρκεια της προφυλάκισής του έδειχνε το αντίθετο. Σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είχε αποστείλει ο ίδιος σε φίλους του αποκάλυπτε ότι σκόπευε να γράψει βιβλίο με το περιεχόμενο όσων είχε υποκλέψει

 Ο 24χρονος είχε καταφέρει να παραβιάσει τα emails διαφόρων celebrities και να υποκλέψει εικόνες και σενάρια, τα οποία στη συνέχεια είχε προσπαθήσει να πουλήσει. Ο χάκερ είχε χρησιμοποιήσει ιούς και ψεύτικες προειδοποιήσεις ασφαλείας προκειμένου να αποκτήσει τους κωδικούς πρόσβασης στους λογαριασμούς.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, ο Knowles συνελήφθη καθώς ταξίδευε στις ΗΠΑ με σκοπό να πουλήσει κλεμμένα σενάρια, μη γνωρίζοντας, ωστόσο, ότι στην πραγματικότητα επρόκειτο να συναντηθεί με μυστικό πράκτορα της αστυνομίας.

Το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι ο Knowles είχε στην κατοχή του μια λίστα με τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις και τους αριθμούς τηλεφώνου 130 προσωπικοτήτων, συμπεριλαμβανομένων ηθοποιών, μουσικών και άλλων διασημοτήτων.

Ο Knowles είχε καταφέρει να κλέψει τα σενάρια τουλάχιστον 25 ακυκλοφόρητων ταινιών και τηλεοπτικών σειρών.

Τον Δεκέμβριο του 2015, υπέπεσε στην αντίληψη των διωκτικών αρχών η παράνομη δραστηριότητα του Knowles, αφού ο ίδιος είχε προσεγγίσει έναν ραδιοφωνικό παραγωγό με σκοπό να του πουλήσει ένα από τα σενάρια.

Όταν οι μυστικοί πράκτορες τον προσέγγισαν, ο ίδιος άρχισε να καυχιέται ότι είχε στην κατοχή του πολλά ακόμα σενάρια τα οποία άξιζαν «εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια».

Με πληροφορίες από The Verge Και ΑΠΕ/ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ληστεία στο Λούβρο: Ανέλαβε τις έρευνες η ειδική ομάδα που εξιχνίασε την υπόθεση της Κιμ Καρντάσιαν

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Ανέλαβε τις έρευνες η ειδική ομάδα που εξιχνίασε την υπόθεση της Κιμ Καρντάσιαν

Το 2016 κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού η Κιμ Καρντάσιαν έπεσε θύμα ένοπλης ληστείας όπου της αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας περίπου 10 εκατομμυρίων δολαρίων
LIFO NEWSROOM
ΛΗΣΤΕΙΑ ΛΟΥΒΡΟ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΠΩΛΕΙΟ

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Γιατί μπήκαν σε ένα παγκοσμίου φήμης μουσείο και όχι σε ένα γνωστό κοσμηματοπωλείο

Πώς η υλική αξία πιθανότατα ώθησε τους δράστες να επιλέξουν το Λούβρο - Οι εκτιμήσεις των ειδικών που παρατηρούν τις τάσεις στο διεθνές έγκλημα τέχνης
LIFO NEWSROOM
ΚΑΡΟΛΑΙΝ ΛΕΒΙΤ

Διεθνή / «Η μάνα σου»: «Δεν είναι δημοσιογράφος αλλά ένας αριστερός» απαντά η Λέβιτ για την «απλή ερώτηση» ρεπόρτερ

Η απίστευτη απάντηση αξιωματούχων του Λευκού Οίκου για τη συνάντηση Τραμπ με Πούτιν στη Βουδαπέστη - «Ο ρεπόρτερ μας έκανε μια απλή ερώτηση» σχολιάζει η HuffPost
LIFO NEWSROOM