Πέντε ακτιβίστριες κατά του trafficking έπεσαν θύματα ομαδικού βιασμού στην Ινδία

Πέντε ακτιβίστριες κατά του trafficking έπεσαν θύματα ομαδικού βιασμού στην Ινδία Facebook Twitter
EPA
1

Θύματα ομαδικού βιασμού, υπό την απειλή όπλου, έπεσαν πέντε ακτιβίστριες κατά του trafficking στην Ινδία. 

Το περιστατικό σημειώθηκε στο χωριό Κοτσάνγκ, της πολιτείας Τζαρκάντ, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, ενώ οι γυναίκες, που εργάζονται σε μία ινδική οργάνωση, συμμετείχαν σε ένα θεατρικό δρώμενο την Τρίτη, που είχε στόχο να ενημερώσει για τις επιπτώσεις της διακίνησης ανθρώπων.

Ο αστυνομικός Ασουίνι Κούμαρ Σίνχα δήλωσε πως άγνωστοι άνδρες απήγαγαν εννέα ακτιβιστές και τους οδήγησαν σε ένα δάσος. Εκεί χτύπησαν τους άνδρες και βίασαν τις γυναίκες. 

«Πρόκειται για μια πολύ σπάνια υπόθεση, στην οποία άτομα που εργάζονται στην εκστρατεία κατά του trafficking γίνονται στόχος», είπε. «Δεν αποκλείουμε την πιθανότητα στην επίθεση να εμπλέκονται συμμορίες trafficking και εξετάζουμε όλες τις πιθανότητες», πρόσθεσε.

Το θεατρικό δρώμενο είχε οργανώσει η φιλανθρωπική οργάνωση Asha Kiran, η οποία διαχειρίζεται ένα καταφύγιο για κορίτσια που έχουν σωθεί από το trafficking στην περιοχή Κούντι της πολιτείας Τζαρκάντ. Περίπου 200 κορίτσια ζουν στο καταφύγιο της οργάνωσης, με τα περισσότερα να είχαν σταλεί να εργαστούν ως οικιακές βοηθοί σε μεγάλες πόλεις.

Η Τζαρκάντ είναι μεταξύ των πέντε πολιτειών της Ινδίας όπου καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα trafficking, με τους διακινητές να βάζουν στο στόχαστρό τους φτωχά χωριά και να πείθουν ευάλωτες οικογένειες να στείλουν τις κόρες τους στις πόλεις για να εργαστούν, καταγγέλλουν οργανώσεις αρωγής.

Ινδοί ακτιβιστές καταδίκασαν την επίθεση. «Ακόμη δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τι συνέβη», σχολίασε ο Ραζίβ Ράνζαν Σίνχα, του δικτύου κατά του trafficking της πολιτείας Τζαρκάντ.

«Είναι η πρώτη φορά που εργαζόμενοι στην πρώτη γραμμή γίνονται στόχος και είναι σοκαριστικό όσο και εκπληκτικό», πρόσθεσε.

Στην Ινδία καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων trafficking τα τελευταία χρόνια. Σχεδόν 2.000 γυναίκες και παιδιά ήταν θύματα το 2016, αύξηση 25% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Ωστόσο οι ακτιβιστές επισημαίνουν ότι οι αριθμοί αυτοί δεν αντανακλούν την πραγματικότητα καθώς πολλά περιστατικά δεν καταγγέλλονται κυρίως στις περιοχές της υπαίθρου και για αυτό τον λόγο είναι σημαντικά τα προγράμματα των διάφορων οργανώσεων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/ Reuters

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ