Πεντάστερα ξενοδοχεία στις Κάννες δηλώνουν έτοιμα να φιλοξενήσουν γιατρούς και νοσηλευτές

Πεντάστερα ξενοδοχεία στις Κάννες δηλώνουν έτοιμα να φιλοξενήσουν γιατρούς και νοσηλευτές Facebook Twitter
0

Στις Κάννες, όπου δίνουν κάθε άνοιξη ραντεβού οι σταρ του κινηματογράφου με την ευκαιρία του περίφημου κινηματογραφικού φεστιβάλ, σχεδόν όλα τα πεντάστερα ξενοδοχεία έκλεισαν σήμερα τις πόρτες τους, όπως έγινε γνωστό από το συνδικάτο των ξενοδόχων.

Εκτός από την καραντίνα, η οικονομία της Κυανής Ακτής δοκιμάζεται αφού αναβλήθηκαν ή ματαιώθηκαν πολλά επαγγελματικά συνέδρια ή εκθέσεις. Μεταξύ αυτών και το Cannes Lions 2020, το διεθνές φεστιβάλ των διαφημιστών, το οποίο μετατέθηκε για τις 26-30 Οκτωβρίου, από τα τέλη Ιουνίου που ήταν προγραμματισμένο. Όσο για το κινηματογραφικό φεστιβάλ, κανείς δεν ξέρει ακόμη αν θα διεξαχθεί τον Μάιο ή όχι.

«Οι οργανωτές εξετάζουν από μέρα σε μέρα τη διεθνή κατάσταση», εξήγησε η Κριστίν Βελτέρ, η πρόεδρος της τοπικής ένωσης ξενοδόχων. Στην πόλη, που ζει από τον τουρισμό και τα συνέδρια, ελάχιστα ξενοδοχεία λειτουργούν ακόμη από τα 120 συνολικά: έχουν κλείσει όλα τα πεντάστερα και το 85% των τετράστερων, είπε η Βελτέρ.

Από τα ξενοδοχεία χαμηλότερης κατηγορίας (3 και 2 αστέρων), έχει κλείσει το 60%. «Συχνά, ο ιδιοκτήτης τους βρίσκεται επί τόπου, έχει ελάχιστους υπαλλήλους και δεν διαθέτουν μπαρ ή εστιατόριο για να τα κλείσουν, κι έτσι τα καταφέρνουν. Προς το παρόν φιλοξενούν εργαζόμενους ή άλλους που δουλεύουν στις Κάννες, αλλά και αυτό θα σταματήσει», εξήγησε.

Πολλά ξενοδοχεία, ιδίως τον μικρότερων κατηγοριών, δήλωσαν πάντως έτοιμα να στεγάσουν γιατρούς και νοσηλευτές σε ένδειξη αλληλεγγύης. «Έχουμε επικοινωνήσει με τον δήμο και το νοσοκομείο Σιμόν Βέιλ και προς το παρόν δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη», πρόσθεσε η Βελτέρ.

Το πεντάστερο ξενοδοχείο Martinez, ένα από τα τρία πολυτελέστερα και γνωστότερα της Κρουαζέτ, έκλεισε από το βράδυ της Τρίτης, όμως είναι πρόθυμο να τεθεί στη διάθεση του ιατρικού προσωπικού αν χρειαστεί. Προς το παρόν έχει σταματήσει να κάνει κρατήσεις. Άλλα ξενοδοχεία πάντως, κάνουν κρατήσεις για το Πάσχα ή για τις αρχές Μαΐου.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Λίβανος: Oι πολίτες επιστρέφουν μετά την εύθραυστη εκεχειρία αντικρίζοντας εικόνες καταστροφής

«Μου είπαν ότι το σπίτι μου έχει καταστραφεί, αλλά ήθελα να το δω με τα μάτια μου» - Κτίρια έχουν ισοπεδωθεί, δρόμοι έχουν καταστραφεί και πολλές κατοικίες είχαν καεί ή υποστεί σοβαρές ζημιές από αεροπορικά πλήγματα
THE LIFO TEAM
ΙΤΑΛΙΑ ΤΖΟΡΤΖΙΑ ΜΕΛΟΝΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

Διεθνή / Ιταλία: Μπόνους σε δικηγόρους για να πείθουν τους μετανάστες-πελάτες τους να επιστρέψουν στην πατρίδα τους

Το ακριβές ποσό δεν καθορίζεται στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μελόνι, ωστόσο σύμφωνα με εκτιμήσεις του ιταλικού Τύπου ανέρχεται περίπου στα 615 ευρώ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΒΙΝΤΕΟ

Διεθνή / Ιράν: «Ανανεώνουμε το οπλοστάσιό μας ταχύτερα από πριν» - Βίντεο από υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις

Βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media, απαθανατίζει τον διοικητή της Αεροδιαστημικής Δύναμης των Φρουρών της Επανάστασης, να επιθεωρεί υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις άγνωστης τοποθεσίας
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΡΩΠΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ

Διεθνή / Η κρίση στο Ιράν παραμερίζει τα οικονομικά προβλήματα της Ευρώπης από την ατζέντα της Συνόδου Κορυφής

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή αναμένεται να ανατρέψει τα σχέδια των ηγετών να συζητήσουν την οικονομία και τον προϋπολογισμό της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ο Πέδρο Σάντσεθ καλεί την ΕΕ να διακόψει τη Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ εντός 48 ωρών

Κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος, την Κυριακή, ο Ισπανός πρωθυπουργός και η υποψήφια των Σοσιαλιστών, Μαρία Χεσούς Μοντέρο επιβεβαίωσαν ότι θα ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να τερματίσει τη Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ
THE LIFO TEAM
Η Κέιτλιν Τζένερ λέει ότι ζήτησε βοήθεια από τον Τραμπ για το διαβατήριό της χωρίς αποτέλεσμα

Διεθνή / Η Κέιτλιν Τζένερ λέει ότι ζήτησε βοήθεια από τον Τραμπ για το διαβατήριό της χωρίς αποτέλεσμα

Η Κέιτλιν Τζένερ αποκάλυψε ότι το ανανεωμένο αμερικανικό διαβατήριό της εκδόθηκε με ανδρική ένδειξη φύλου, παρότι τα έγγραφά της είχαν αλλάξει εδώ και χρόνια, και ότι ζήτησε βοήθεια από τον Ντόναλντ Τραμπ χωρίς να πάρει απάντηση. Η υπόθεση φωτίζει πώς η νέα πολιτική των ΗΠΑ για τα διαβατήρια αγγίζει ακόμη και τρανς πρόσωπα που τον έχουν στηρίξει.
THE LIFO TEAM