Το Πεντάγωνο ακυρώνει τη συμφωνία «Jedi» ύψους 10 δισ. δολ. με την Microsoft

Το Πεντάγωνο ακυρώνει τη συμφωνία «Jedi» ύψους 10 δισ. δολ. με την Microsoft Facebook Twitter
Pixabay
0

Το Πεντάγωνο ακύρωσε τη σύμβαση Jedi, πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, η οποία είχε πυροδοτήσει διαμάχη μεταξύ της Microsoft και της Amazon.

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ δήλωσε ότι η σύμβαση ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων δεν ανταποκρίνεται πλέον στις τρέχουσες ανάγκες του λόγω του «μεταβαλλόμενου τεχνολογικού περιβάλλοντος».

Η σύμβαση είχε ανατεθεί στη Microsoft το 2019 αλλά τότε η Amazon ισχυρίστηκε ότι ο πρώην Πρόεδρος Τραμπ είχε επηρεάσει την απόφαση.

Πλέον, η Amazon και η Microsoft θα έχουν και οι δύο την ευκαιρία να υποβάλουν προσφορές για ένα νέο συμβόλαιο.

Όταν η Microsoft κέρδισε το τεράστιο συμβόλαιο με την επωνυμία JEDI δηλαδή Joint Enterprise Defense Infrastructure, οδήγησε την Amazon να κινηθεί νομικά, ισχυριζόμενη ότι η τελική απόφαση είχε πολιτικά κίνητρα.

Το Υπουργείο Άμυνας σε δήλωσή του την Τρίτη ανέφερε ότι «Με το μεταβαλλόμενο τεχνολογικό περιβάλλον, κατέστη σαφές ότι η σύμβαση Jedi Cloud, η οποία έχει από καιρό καθυστερήσει, δεν πληροί πλέον τις απαιτήσεις για την κάλυψη των κενών του υπουργείου Άμυνας».

Πρόσθεσε ότι θα αναζητήσει νέες προτάσεις «από περιορισμένο αριθμό πηγών», συμπεριλαμβανομένων τόσο της Amazon όσο και της Microsoft.

Οι δύο τεχνολογικοί κολοσσοί είναι οι μόνοι προμηθευτές, που όπως είπε, θα μπορούσαν να ανταποκριθούν στο συμβόλαιο αυτό, αν και θα μπορούσαν να συμμετάσχουν και άλλες εταιρείες.

Το σύστημα Jedi σχεδιάστηκε για να αντικαταστήσει τα γηράσκοντα δίκτυα υπολογιστών του υπουργείου Άμυνας με ένα μόνο σύστημα cloud, το οποίο φιλοξενεί διαβαθμισμένες απόρρητες πληροφορίες και παρέχει ανάλυση βάσει τεχνητής νοημοσύνης.

Σε ανακοίνωσή της η Microsoft δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι «Είναι σαφές ότι το υπουργείο Άμυνας εμπιστεύεται τη Microsoft και την τεχνολογία μας και είμαστε βέβαιοι ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε επιτυχημένοι καθώς το υπουργείο επιλέγει συνεργάτες για νέα δουλειά».

Η Amazon δεν σχολίασε σχετικά.

Με πληροφορίες του BBC/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν δεν μπορεί να εντοπίσει τις νάρκες που τοποθέτησε, λένε οι ΗΠΑ

Η Τεχεράνη έχει αφήσει έναν περιορισμένο διάδρομο διέλευσης για πλοία που καταβάλλουν διόδια, ενώ έχει εκδώσει προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο σύγκρουσης με νάρκες
THE LIFO TEAM
CIA ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ 25Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Διεθνή / Πρώην επικεφαλής της CIA ζητά την απομάκρυνση Τραμπ: «Είναι ξεκάθαρα εκτός ελέγχου»

Ο Τζον Μπρέναν επικαλέστηκε την 25η Τροπολογία του Συντάγματος των ΗΠΑ, η οποία προβλέπει τη δυνατότητα απομάκρυνσης του προέδρου, λέγοντας ότι «γράφτηκε για ανθρώπους σαν τον Τραμπ»
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Ο Τραμπ ανακοίνωσε αποκλεισμό στα Στενά του Ορμούζ μετά το ναυάγιο συνομιλιών με το Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ θα ξεκινήσει άμεσα διαδικασία αποκλεισμού κάθε πλοίου που επιχειρεί να εισέλθει ή να εξέλθει από τα Στενά του Ορμούζ
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΧΑΡΗ

Διεθνή / Τραμπ: «Θα δώσω χάρη σε όλους» – Σενάρια για μαζικές απονομές στο τέλος της θητείας

O Τραμπ έχει ήδη δώσει χάρη ή ελαφρύνσεις ποινών σε περίπου 1.500 συμμετέχοντες στην εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021, ακόμη και σε άτομα που κατηγορήθηκαν για επιθέσεις κατά αστυνομικών
THE LIFO TEAM
ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Πώς ζει χωρίς μισθό – Από πού προέρχεται η εκατομμυρίων περιουσία του

Ως επικεφαλής της βρετανικής μοναρχίας συγκαταλέγεται στους πλουσιότερους ανθρώπους της Βρετανίας, με την περιουσία του να εκτιμάται περίπου στα 860 εκατομμύρια δολάρια
THE LIFO TEAM