Πέμπτος νεκρός από την εισβολή οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο - Κατέληξε αστυνομικός

Πέμπτος νεκρός από την εισβολή οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο - Κατέληξε αστυνομικός Facebook Twitter
Πέμπτος νεκρός από την εισβολή στο Καπιτώλιο - Κατέληξε αστυνομικός (EPA)
0

Πέντε είναι πλέον τα θύματα από την εισβολή οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο καθώς κατέληξε νωρίτερα ένας αστυνομικός.

Ο αστυνομικός που υπηρετούσε στο Καπιτώλιο, Brian Sicknick, υπέκυψε στα τραύματά, που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια των ταραχών που συντάραξαν τον κόσμο, δήλωσαν οι αρχές.

Η παραβίαση του κτιρίου την Τετάρτη ήταν μία επίθεση κατά της αμερικανικής δημοκρατίας την ώρα που το Κογκρέσο αποφάσιζε για την πιστοποίηση της νίκης του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν.

«Ο αξιωματικός Sicknick ανταποκρίθηκε στις ταραχές και τραυματίστηκε ενώ είχε σωματική επαφή με διαδηλωτές», ανέφερε η αστυνομία στη δήλωση της.

Κατέληξε την Πέμπτη (τοπική ώρα) αφού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Οι αξιωματικοί του τμήματος ανθρωποκτονιών της Ουάσιγκτον θα ερευνήσουν τον θάνατο του Sicknick, ο οποίος υπηρετούσε στην αστυνομική δύναμη του Καπιτωλίου από το 2008.

Ο Τραμπ από την πλευρά του, που νωρίτερα την Τετάρτη είχε καλέσει τους οπαδούς του να ανατρέψουν την απόφαση επικύρωσης της νίκης Μπάιντεν, με μήνυμά του στο Twitter καταδίκασε τη βία, λέγοντας ότι οι ταραχές  μόλυναν την έδρα της αμερικανικής δημοκρατίας και πρέπει να λογοδοτήσουν.

Μεταξύ των τεσσάρων ακόμη νεκρών ήταν μια γυναίκα διαδηλωτής που πυροβολήθηκε από τις αρχές μέσα στο Καπιτώλιο. Οι άλλοι τρεις νεκροί, μία γυναίκα και δύο άνδρες υπέκυψαν στα τραύματά τους κατά τη διάρκεια των ταραχών ανάμεσα στο πλήθος.

Με πληροφορείς του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φλόριντα: Καπετάνιος πυροβολούσε και δηλητηρίαζε δελφίνια - Φυλάκιση ενός μηνός και πρόστιμο 51.000 δολαρίων

Διεθνή / Φλόριντα: Καπετάνιος πυροβολούσε και δηλητηρίαζε δελφίνια - Φυλάκιση ενός μηνός και πρόστιμο 51.000 δολαρίων

Σε τουλάχιστον μία περίπτωση, ο Barfield άνοιξε πυρ ενώ στο σκάφος επέβαιναν δύο παιδιά δημοτικού, και σε άλλη, παρουσία περισσότερων από δώδεκα πελατών.
LIFO NEWSROOM
Κάννες 2025: Ο Ντένζελ Ουάσινγκτον απών από τη συνέντευξη Τύπου της ταινίας του μετά το συμβάν με τον φωτογράφο

Διεθνή / Κάννες 2025: Ο Ντένζελ Ουάσινγκτον απών από τη συνέντευξη Τύπου της ταινίας του μετά το συμβάν με τον φωτογράφο

Ο έντονος διαπληκτισμός που είχε ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός με φωτογράφο, στο κόκκινο χαλί για την πρεμιέρα της ταινίας «Highest 2 Lowest» στις Κάννες
LIFO NEWSROOM