Ο Πέδρο Πασκάλ υπερασπίζεται για ακόμη μια φορά σθεναρά, τις τρανς γυναίκες.
Δύο μήνες αφότου ο ηθοποιός έγινε viral επειδή επέκρινε την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ για τη «αηδιαστική της συμπεριφορά», μετά την στήριξή της σε μια απόφαση κατά των τρανς γυναικών στη Βρετανία, ο Πέδρο Πασκάλ μίλησε ανοιχτά για την απόφαση αυτή σε συνέντευξη στο «Vanity Fair».
Ο διάσημος ηθοποιός, του οποίου η αδελφή έκανε coming out ως τρανς γυναίκα το 2021, σχολίασε κάτω από ένα βίντεο στο Instagram που επέκρινε τη Ρόουλινγκ, επειδή στήριξε την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βρετανίας. Συγκεκριμένα την αποκάλεσε «χαμένη».
Αναλογιζόμενος την απόφασή του να επικρίνει δημόσια τη συγγραφέα του Χάρι Πότερ, δήλωσε στο Vanity Fair πως η προσοχή που προκάλεσε ένιωσε για λίγο σαν να ήταν «εκείνο το παιδί που τον έστελναν συχνά στο γραφείο του διευθυντή στο σχολείο για προβλήματα συμπεριφοράς, φοβόταν και σκεφτόταν: “Τι έκανα;”»
«Το μόνο πράγμα για το οποίο βασανίστηκα λίγο ήταν: ‘Βοηθάω; Γαμώτο βοηθάω πραγματικά;’ Είναι μια κατάσταση που απαιτεί απόλυτη ευγένεια και λεπτότητα, ώστε να γίνει πραγματική αλλαγή και να προστατευτούν όντως οι άνθρωποι. Θέλω να προστατεύσω τους ανθρώπους που αγαπώ. Αλλά είναι κάτι πιο βαθύ από αυτό. Οι νταήδες μου προκαλούν αναγούλα», συμπλήρωσε.
Η άλλη αδερφή του, η Χαβιέρα Μπαλμασέδα Πασκάλ, τον υπερασπίστηκε επίσης, λέγοντας στο περιοδικό ότι οι πράξεις της Ρόουλινγκ ήταν «συμπεριφορά ενός αποτρόπαιου χαμένου». «Και το είπε αυτό ως ο μεγάλος αδερφός, προς κάποιον που υποστηρίζει ουσιαστικά ότι η μικρή μας αδερφή δεν υπάρχει», τόνισε.
Ο Πέδρο Πασκάλ είχε δείξει και στο παρελθόν τη στήριξή του στις τρανς γυναίκες, φορώντας μία λευκή μπλούζα με τη φράση «PROTECT THE DOLLS» στην πρεμιέρα της ταινίας «Thunderbolts» της Marvel στο Λονδίνο.
Η λέξη "Dolls" είναι ένας όρος που έχει υιοθετήσει η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα για να αναφέρεται στις τρανς γυναίκες, ενώ η μπλούζα μπλουζάκι είναι μέρος μιας καμπάνιας του Αμερικανού σχεδιαστή Conner Ives, με στόχο την ανάδειξη της αυξανόμενης τρανσφοβίας.
Με πληροφορίες από PEOPLE