Πεδίο μάχης η Βαρκελώνη για τη φυλάκιση του ράπερ Πάμπλο Χασέλ - Φωτιές, βία και βανδαλισμοί

Πεδίο μάχης η Βαρκελώνη για τη φυλάκιση του ράπερ Πάμπλο Χασέλ - Φωτιές, βία και βανδαλισμοί Facebook Twitter
Πέμπτη νύχτα επεισοδίων μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας στην Βαρκελώνη, καθώς δυναμώνει η οργή για τη φυλάκιση του ράπερ Πάμπλο Χασέλ
0

Σε πεδίο μάχης και συγκρούσεων μετατράπηκαν χθες κεντρικοί δρόμοι της Βαρκελώνης καθώς για πέμπτη συνεχόμενη νύχτα διαδηλωτές ξεχύθηκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τη σύλληψη του Καταλανού ράπερ Πάμπλο Χασέλ.

Ο ράπερ συνελήφθη την Τρίτη για προσβολή κατά των ισπανικών δυνάμεων της τάξης και της μοναρχία μέσα από στίχους και tweets. Η σύλληψή του πυροδότησε μια συζήτηση για τους νόμους περί ελευθερίας της έκφρασης στην Ισπανία, ενώ ο ίδιος έχει μετατραπεί σε σύμβολο καθώς αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης εννέα μηνών.

Πεδίο μάχης η Βαρκελώνη για τη φυλάκιση του ράπερ Πάμπλο Χασέλ - Φωτιές, βία και βανδαλισμοί Facebook Twitter
Πεδίο μάχης η Βαρκελώνη για τη φυλάκιση του ράπερ Πάμπλο Χασέλ - Φωτιές, βία και βανδαλισμοί Facebook Twitter

Οι διαδηλωτές έριξαν μπουκάλια στην αστυνομία, έστησαν οδοφράγματα και έσπασαν καταστήματα στη Βαρκελώνη αναφέρει το Reuters. Το πρακτορείο κάνει λόγο για περίπου 6.000 ανθρώπους σύμφωνα με τα στοιχεία από την τοπική αστυνομία την οποία διαδηλωτές καταγγέλλουν για βία και αδικαιολόγητες προσαγωγές.

Σύμφωνα με το Reuters, διαδηλωτές βανδάλισαν καταστήματα στον πιο διάσημο εμπορικό δρόμο της Βαρκελώνης, τον Passeig de Gracia, ενώ η εφημερίδα El Pais ανέφερε ότι έσπασαν παράθυρα στο εμβληματικό κέντρο συναυλιών Palau de la Musica. Εννέα άτομα συνελήφθησαν στην Καταλονία, ανέφερε η περιφερειακή αστυνομία η οποία σημειώνει πως ανάμεσά τους είναι και τρεις ανήλικοι και πως κάποιοι συνελήφθησαν ενώ έκαναν πλιάτσικο σε καταστήματα.

Πεδίο μάχης η Βαρκελώνη για τη φυλάκιση του ράπερ Πάμπλο Χασέλ - Φωτιές, βία και βανδαλισμοί Facebook Twitter
Πεδίο μάχης η Βαρκελώνη για τη φυλάκιση του ράπερ Πάμπλο Χασέλ - Φωτιές, βία και βανδαλισμοί Facebook Twitter

Εννέα άτομα τραυματίστηκαν, δύο εκ των οποίων μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ανέφερε η αστυνομία. Ενώ την ίδια ώρα μια διαδήλωση στη Μαδρίτη ήταν ειρηνική, στην Παμπλόνα υπήρξαν επίσης συγκρούσεις της αστυνομίας με διαδηλωτές. Νωρίτερα, η Πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Κριστίνα Νάρμπονα καταδίκασε τη βία. «Επαναλαμβάνουμε την ισχυρότερη καταδίκη μας για βία που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ως υπεράσπιση της ελευθερίας της έκφρασης», είπε.

Ωστόσο ο ράπερ δεν έχει κερδίσει μόνο τη στήριξη θαυμαστών του, αλλά και εκπροσώπων του καλλιτεχνικού χώρου. Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Χαβιέ Μπαρδέμ είναι μεταξύ καλλιτεχνών, διασημοτήτων και πολιτικών που ζήτησαν αλλαγή στον νόμο για την ελευθερία της έκφρασης.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΝΔΙΑ ΣΚΕΛΕΤΟΣ ΑΔΕΛΦΗ

Διεθνή / Ινδία: Άνδρας μετέφερε τον σκελετό της αδελφής του σε τράπεζα για να αποδείξει τον θάνατό της

Προσοχή σκληρές εικόνες - Ο άνδρας εξήγησε ότι απογοητεύτηκε από τη γραφειοκρατία και έτσι έφτασε στο σημείο να μεταφέρει τα οστά, για να αποδείξει ότι η αδελφή του είχε πεθάνει
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΔΙΟΡΙΑ ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΠΟΛΕΜΟ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Λήγει η διορία στον Τραμπ για έγκριση από το Κογκρέσο για τον πόλεμο στο Ιράν: Τι θέλει να «εκμεταλλευτεί»

Ο πόλεμος με το Ιράν ξεκίνησε στις 28 Φεβρουαρίου και ο Τραμπ ενημέρωσε σχετικά το Κογκρέσο δύο ημέρες αργότερα, όταν και ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τις 60 ημέρες - Η Τεχεράνη προειδοποιεί με «επώδυνη» απάντηση σε τυχόν νέα αμερικανικά πλήγματα
THE LIFO TEAM
ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Διεθνή / Πιθανό σημείωμα αυτοκτονίας του Τζέφρι Έπσταϊν παραμένει «κρυφό» για χρόνια

Ένα φερόμενο σημείωμα αυτοκτονίας του Τζέφρι Έπσταϊν, που εντοπίστηκε εβδομάδες πριν από τον θάνατό του το 2019, παραμένει σφραγισμένο σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με τους New York Times
THE LIFO TEAM
ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΑΓΓΛΙΑ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Διεθνή / Βρετανία: Aνεβάζει το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής σε «σοβαρό» μετά την επίθεση στο Γκόλντερς Γκριν

«Το επίπεδο απειλής αυξήθηκε σε “σοβαρό”, που σημαίνει ότι μια τρομοκρατική επίθεση θεωρείται ιδιαίτερα πιθανή» δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου
THE LIFO TEAM