ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος κατηγόρησε μέχρι και τα Gay Pride για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος: Το Gay Pride ήταν μέρος της αιτίας του πολέμου στην Ουκρανία Facebook Twitter
Φωτ: EPA/SHAMIL ZHUMATOV/POOL
0

Ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος φάνηκε να κατηγορεί τις φιλελεύθερες δυτικές αξίες - εξαπολύοντας επίθεση στις παρελάσεις Gay Pride- για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, επί χρόνια σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε την Κυριακή ότι η σύγκρουση στο Ντονμπάς αφορά «μια θεμελιώδη απόρριψη των αποκαλούμενων αξιών που προσφέρονται σήμερα από εκείνους που διεκδικούν την παγκόσμια εξουσία».

«Το «τεστ» για το ποια πλευρά στηρίζετε, είναι αν η χώρα σας είναι πρόθυμη να διοργανώσει παρελάσεις Gay Pride», είπε ο Πατριάρχης Κύριλλος σύμφωνα με το CNN.

«Για να μπει κανείς στο κλαμπ αυτών των χωρών, είναι απαραίτητο να κάνει μια παρέλαση Gay Pride. Όχι να κάνει μια πολιτική δήλωση τύπου "είμαστε μαζί σας", όχι να υπογράψει κάποια συμφωνία, αλλά να κάνει μια παρέλαση υπερηφάνειας. Και ξέρουμε πώς οι άνθρωποι αντιστέκονται σε αυτές τις απαιτήσεις και πώς αυτή η αντίσταση καταστέλλεται με τη βία», ισχυρίστηκε στο κήρυγμά του στη Μόσχα.

Ο Πατριάρχης Μόσχας και πάσης Ρωσίας Κύριλλος χαρακτήρισε τον πόλεμο ως αγώνα «μεταφυσικής σημασίας», προκειμένου η ανθρωπότητα να ακολουθήσει τους νόμους του Θεού.

«Αυτό που συμβαίνει σήμερα στον τομέα των διεθνών σχέσεων δεν έχει μόνο πολιτική σημασία. Μιλάμε για κάτι διαφορετικό και πολύ πιο σημαντικό από την πολιτική. Μιλάμε για την ανθρώπινη σωτηρία», είπε.

Και συνέχισε: «Αν δούμε παραβιάσεις του νόμου [του Θεού], δεν θα ανεχτούμε ποτέ αυτούς που καταστρέφουν αυτόν τον νόμο, θολώνοντας τη γραμμή μεταξύ αγιότητας και αμαρτίας, και ακόμη περισσότερο αυτούς που προωθούν την αμαρτία ως παράδειγμα ή ως ένα από τα πρότυπα ανθρώπινη συμπεριφορά».

«Γύρω από αυτό το θέμα σήμερα υπάρχει ένας πραγματικός πόλεμος», τόνισε. 

Ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος θεωρείται σημαντική θρησκευτική προσωπικότητα στη Ρωσία, όπου η ρωσική ορθόδοξη θρησκεία είναι αναπόσπαστο μέρος των πιστών Ρώσων. Από την αρχή του πολέμου, έχει δεχτεί πιέσεις από την εκκλησία του προκειμένου να καταγγείλει την επιθετικότητα του Πούτιν, αλλά οι δημόσιες δηλώσεις του μέχρι στιγμής δεν συνάδουν με αυτό. Αντιθέτως, οι ομιλίες του ως τώρα υποστηρίζουν το όραμα του Πούτιν για μια πνευματική και κοσμική ρωσική αυτοκρατορία.

Διεθνή
0

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκανε άμβλωση σε μία 10χρονη επιζώσα βιασμού – τώρα την τιμωρούν

Διεθνή / Έκανε άμβλωση σε μία 10χρονη επιζώσα βιασμού – τώρα την τιμωρούν

Λέγεται Κέιτλιν Μπέρναρντ, είναι γυναικολόγος, ανέλαβε την πολυσυζητημένη περίπτωση άμβλωσης μίας 10χρονης εγκύου, επιζώσας βιασμού: τώρα η περίπτωσή της χρησιμοποιείται για να τρομοκρατηθεί κάθε ευσυνείδητος γυναικολόγος στις ΗΠΑ
NEWSROOM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ