Ο Josh Powell ανατίναξε το σπίτι του, με τους δύο γιους του μέσα, λίγες μέρες μετά την απόφαση δικαστηρίου που δεν του έδινε τη κηδεμονία των παιδιών του, αν δεν περνούσε από σεξουαλική-ψυχολογική αξιολόγηση.

Ο πατέρας είχε συλληφθεί για κατοχή φωτογραφιών που απεικόνιζε παιδική κακοποίηση και από τότε τα δύο παιδιά έμεναν με τους γονείς της μητέρας τους, η οποία είχε εξαφανιστεί μυστηριωδώς το 2009. Τότε, ο Powell είχε δηλώσει στις αρχές ότι η γυναίκα του εξαφανίστηκε ενώ ο ίδιος είχε πάρει τους δύο γιούς του για να πάνε εκδρομή μες τη μέση της νύχτας.

Μια κοινωνική λειτουργός πήγε τα παιδιά να επισκεφτούν τον πατέρα τους υπό την επίβλεψή της και ενώ αυτός άφησε τα παιδιά να μπουν μέσα στο σπίτι, της ίδιας της απαγόρευσε την είσοδο. Λίγα λεπτά αργότερα και ενώ η κοινωνική λειτουργός τηλεφωνούσε στους ανώτερούς της αναφέροντας ότι μυρίζει γκάζι, το σπίτι ανατινάχτηκε.

Ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας δήλωσε ότι η ενέργεια ήταν σκόπιμη, κρίνοντας από email που είχε στείλει ο αυτόχειρας στις αρχές και ότι χρησιμοποιήθηκε ειδικό επιταχυντικό υγρό για να καεί το σπίτι γρηγορότερα. Δέκα λεπτά πριν ανατινάξει το σπίτι ο Powell έστειλε email στον δικηγόρο του γράφοντας "Λυπάμαι, αντίο."   

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr