Πάρκο Yellowstone: Βίσονας τραυμάτισε με τα κέρατά του επισκέπτη που «πήγε να τον φωτογραφίσει από κοντά»

Πάρκο Yellowstone: Βίσονας τραυμάτισε με τα κέρατά του επισκέπτη που «πήγε να τον φωτογραφίσει από κοντά» Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Μία γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά από βίσονα στο πάρκο Yellowstone της Καλιφόρνια, όταν πλησίασε το άγριο ζώο σε πολύ μικρή απόσταση για να το φωτογραφίσει. 

Οι επισκέπτες του αχανούς πάρκου πρέπει να μένουν σε απόσταση 25 μέτρων από όλα τα μεγάλα ζώα όπως κογιότ, ελάφια και κερασφόρα πρόβατα. Αν δουν αρκούδες ή λύκους, θα πρέπει να κρατούν ακόμα μεγαλύτερη σε απόσταση - τουλάχιστον 100 μέτρων.

Όμως στις 25 Ιουνίου, η 72χρονη αγνόησε τις συστάσεις ασφαλείας και έφτασε να φωτογραφίζει τον βίσονα από απόσταση τριών μέτρων, με αποτέλεσμα το τεράστιο ζώο να νιώσει ότι απειλείται και να της επιτεθεί, τραυματίζοντάς την σοβαρά με τα κέρατά του.

Πάρκο Yellowstone: Βίσονας τραυμάτισε με τα κέρατά του επισκέπτη που «πήγε να τον φωτογραφίσει από κοντά» Facebook Twitter

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Yellowstone, η ηλικιωμένη υπέστη πολλαπλά τραύματα από τα κέρατα του ζώου και οι υπεύθυνοι του Πάρκου της έδωσαν τις πρώτες βοήθειες πριν διακομιστεί αεροπορικώς στο τοπικό Ιατρικό Κέντρο του ανατολικού Αϊντάχο. 

Στο δελτίο τύπου τονίζεται πως η γυναίκα πλησίασε τον βίσονα ξανά και ξανά πριν το ζώο της επιτεθεί. «Η σειρά των γεγονότων που οδήγησαν στην επίθεση, δείχνουν πως ο βίσονας απειλήθηκε με το να προσεγγίζεται επανειλημμένα σε απόσταση τριών μέτρων», είπε ο επικεφαλής βιολόγος του Yellowstone Κρις Τζερεμάια. 

«Οι βίσονες είναι άγρια ζώα που αντιδρούν στις απειλές, επιδεικνύοντας επιθετική συμπεριφορά: χτυπώντας τις οπλές τους στο έδαφος, βγάζοντας θορύβους, κουνώντας το κεφάλι τους και υψώνοντας την ουρά τους. Αν αυτά δεν απομακρύνουν την απειλή (σε αυτή την περίπτωση ήταν άνθρωπος), ένας βίσονας που απειλείται μπορεί να επιτεθεί», προσθέτει ο Τζερεμάια, λέγοντας πως το πιο ασφαλές είναι να μένει κανείς σε απόσταση τουλάχιστον 25 μέτρων. 

«Αν το ζώο πλησιάσει, απομακρυνθείτε και αν επιτεθεί, τρέξτε ή βρείτε μέρος να κρυφτείτε». 

 Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ