Πάρκο στη Γαλλία βάζει τα κοράκια να μαζεύουν σκουπίδια

Πάρκο στη Γαλλία βάζει τα κοράκια να μαζεύουν σκουπίδια Facebook Twitter
0

Ένα θεματικό πάρκο στη Γαλλία πρόκειται να εντάξει έξι έξυπνα κοράκια στο δυναμικό του με στόχο τα πουλιά να μαζεύουν σκουπίδια και να καθαρίζουν το έδαφος.


Τα πουλιά στο θεματικό πάρκο Puy du Fou, στα δυτικά της χώρας, έχουν διδαχτεί να συλλέγουν μεταξύ άλλων αποτσίγαρα και άλλα μικρά κομμάτια σκουπιδιών.

Στη συνέχεια, βάζουν τα απορρίμματα σε ένα μικρό κουτί, το οποίο είναι μέρος μηχανισμού ο οποίος τα ανταμείβει με τροφή για τη σκληρή δουλειά τους.

Τα πρώτα κοράκια-καθαριστές έχουν ήδη αρχίσει να εργάζονται ενώ τη Δευτέρα αναλαμβάνουν όλα καθήκοντα.

Ο Nicolas de Villiers, επικεφαλής του πάρκου, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων AFP ότι σκοπός του πρότζεκτ δεν είναι μόνο να διατηρηθεί η περιοχή καθαρή.

Οι αρμόδιοι θέλουν να δείξουν ότι η ίδια η φύση μπορεί να μας διδάξει να φροντίζουμε το περιβάλλον.

Προσέθεσε ότι τα κοράκια είναι «ιδιαίτερα ευφυή» και «θέλουν να επικοινωνούν με τους ανθρώπους και να δημιουργούν μια σχέση μέσω του παιχνιδιού».

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα κοράκια έχουν δείξει τη νοημοσύνη τους με τέτοιο τρόπο.

Νωρίτερα φέτος, οι επιστήμονες δημιούργησαν ένα μηχάνημα αυτόματης πώλησης που απέδειξε την ικανότητα του πουλιού να λύνει προβλήματα για να κερδίζει τροφή.

Το μηχάνημα απαιτούσε ένα συγκεκριμένο μέγεθος χαρτιού για να απελευθερώσει μια λιχουδιά. Τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ