Η γαλλική αστυνομία αναζητά δύο γυναίκες, έπειτα από τον θάνατο πεζής η οποία χτυπήθηκε από ηλεκτρικό πατίνι στο Παρίσι. 

 

Θύμα ήταν μία 31χρονη Ιταλίδα, η οποία περπατούσε κατά μήκος του Σηκουάνα τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας, όταν τη χτύπησε ηλεκτρικό πατίνι. 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο γυναίκες που αναζητά η αστυνομία κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα με τα ηλεκτρικά πατίνια και δεν σταμάτησαν. 

 

Η 31χρονη πεζή έπεσε, χτύπησε το κεφάλι της στο πεζοδρόμιο και έπαθε καρδιακή ανακοπή. Αστυνομικοί που έκαναν περιπολία της έδωσαν τις πρώτες βοήθειες και κατάφεραν να επαναφέρουν την καρδιά της. 

 

Η γυναίκα μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της στο νοσοκομείο και παρέμεινε σε κώμα μέχρι την περασμένη Τετάρτη, όταν άφησε την τελευταία της πνοή. 

 

Ο εισαγγελέας άνοιξε έρευνα για ανθρωποκτονία, ενώ η αστυνομία έκανε έκκληση για αυτόπτες μάρτυρες και εξετάζει το υλικό από τις κάμερες στην περιοχή. 

 

Το δυστύχημα επανέφερε στην επικαιρότητα τη συζήτηση για τα ηλεκτρικά πατίνια στο Παρίσι, καθώς έχουν εκφραστεί ανησυχίες για την ασφάλεια των πεζών. Το 2019 η γαλλική κυβέρνηση εισήγαγε κανόνες για τη χρήση τους, έπειτα από εκατοντάδες περιστατικά, μερικά από τα οποία είχαν τραγική έκβαση. 

 

Σύμφωνα με αυτούς τους κανόνες, όσοι χρησιμοποιούν τα ηλεκτρικά πατίνια πρέπει να είναι τουλάχιστον 12 ετών, ενώ δεν επιτρέπεται να κινούνται με αυτά πάνω στο πεζοδρόμιο. 

 

Με πληροφορίες από BBC