ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

Παρίσι: Χιλιάδες διαδηλωτές και επεισόδια για το θάνατο Κινέζου οικογενειάρχη από πυρά αστυνομικού

Παρίσι: Χιλιάδες διαδηλωτές και επεισόδια για το θάνατο Κινέζου οικογενειάρχη από πυρά αστυνομικού Facebook Twitter
0

Περίπου 6.000 διαδηλωτές, σύμφωνα με την αστυνομία, διαδήλωσαν σήμερα στο Παρίσι για να καταγγείλουν τον θάνατο ενός Κινέζου οικογενειάρχη από τα πυρά αστυνομικού, μία κινητοποίηση που σημαδεύτηκε από επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων της τάξης.


Εν μέσω συνθημάτων όπως «Αλήθεια, Δικαιοσύνη, Αξιοπρέπεια» και επιγραφών όπως «Αγαπώ τη Γαλλία», ή «Για την ειρήνη, τη δικαιοσύνη, κατά της βίας», οι διαδηλωτές κρατώντας λευκά τριαντάφυλλα στο χέρι τους συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι στην Πλατεία της Δημοκρατίας «για μία συγκέντρωση» που οργανώθηκε κατόπιν καλέσματος διαφόρων οργανώσεων της κινεζικής παροικίας.


Οι συγκεντρωμένοι τήρησαν ενός λεπτού σιγή κάτω από το άγαλμα στο κέντρο της Πλατείας, όπου είχε απλωθεί ένα πανό με το σύνθημα «Αστυνομία δολοφόνε, απαιτούμε δικαιοσύνη» και τη φωτογραφία του Λιου Σαογιάο, 56 ετών, ο οποίος βρήκε τον θάνατο στις 26 Μαρτίου στο 19ο διαμέρισμα από πυρά αστυνομικού.

Παρίσι: Χιλιάδες διαδηλωτές και επεισόδια για το θάνατο Κινέζου οικογενειάρχη από πυρά αστυνομικού Facebook Twitter


Σύμφωνα με την εκδοχή της αστυνομίας, το όργανο της τάξης πυροβόλησε το θύμα διότι αυτό είχε επιτεθεί προηγουμένως με ψαλίδι εναντίον ενός συναδέλφου του αστυνομικού. Την εκδοχή της αστυνομίας διαψεύδει απόλυτα η οικογένεια του νεκρού. Το Πεκίνο έχει ζητήσει από τις γαλλικές αρχές να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση.


Όπως κι οι ανάλογες κινητοποιήσεις μία εβδομάδα νωρίτερα, έτσι κι η σημερινή σημαδεύτηκε από επεισόδια, κατά τα οποία νεαροί κι άλλοι διαδηλωτές εκτόξευσαν γυάλινα μπουκάλια, φρούτα κι αυγά στις δυνάμεις της τάξης, σύμφωνα με δημοσιογράφους.


Οι αστυνομικοί απάντησαν με δακρυγόνα κι οι αψιμαχίες διήρκεσαν πάνω από μία ώρα, προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Διεθνή
0

ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ