«Παρατυπίες» στην έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ καταγγέλουν συνεργάτες του Τραμπ

«Παρατυπίες» στην έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ καταγγέλουν συνεργάτες του Τραμπ Facebook Twitter
0

«Παρατυπίες» στην έρευνα που αφορά την ενδεχόμενη συνεργασία του με τη Ρωσία κατά την προεκλογική περίοδο καταγγέλλει το μεταβατικό επιτελείο του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντι Τραμπ, υποστηρίζοντας ότι ο ειδικός εισαγγελέας έχει λάβει παρανόμως δεκάδες χιλιάδες μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Εδώ και πολλές εβδομάδες, συνεργάτες του Αμερικανού προέδρου και ορισμένοι Ρεπουμπλικανοί πολιτικοί αμφισβητούν την αξιοπιστία και την αμεροληψία της έρευνας που διεξάγει ο Μιούλερ. Ζητούν κυρίως να τερματιστεί η έρευνα που, όπως υποστηρίζουν, δεν θα καταλήξει πουθενά.

Πρόσφατα, ο Μιούλερ άσκησε διώξεις σε πολλούς συνεργάτες του Τραμπ, μεταξύ των οποίων και στον στρατηγό Μάικλ Φλιν, τον πρώην σύμβουλό του σε θέματα εθνικής ασφάλειας. Ο τελευταίος δήλωσε ένοχος για ψευδή κατάθεση στο FBI και συμφώνησε να συνεργαστεί με τις δικαστικές αρχές.

Σε επιστολή του προς το Κογκρέσο, την οποία επικαλούνται πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο δικηγόρος Κόρι Λανγκχόφερ υποστηρίζει ότι μια ομοσπονδιακή υπηρεσία, η Διεύθυνση Γενικών Υπηρεσιών (GSA) «μεταβίβασε παράνομα» χιλιάδες μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ομάδα του Μιούλερ. Η επιστολή αφήνει να εννοηθεί ότι οι ερευνητές δεν είχαν το αναγκαίο ένταλμα για να πάρουν αυτά τα στοιχεία.

Ο Πίτερ Καρ, ο εκπρόσωπος του ειδικού εισαγγελέα, αμφισβήτησε με τη σειρά του ότι σημειώθηκε η παραμικρή παρατυπία, βεβαιώνοντας ότι η έρευνα διεξάγεται με πλήρη σεβασμό προς τη νομοθεσία. «Όταν έχουμε e-mails στην έρευνά μας, είτε λάβαμε την έγκριση του ιδιοκτήτη του λογαριασμού είτε ακολουθήσαμε την κατάλληλη νομική διαδικασία», τόνισε.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στο CNN ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν, που θεωρείται πολύ στενός συνεργάτης του Τραμπ, έκρινε ότι ήρθε ο καιρός να ολοκληρωθεί η έρευνα. «Θα έπρεπε να τελειώσει γρήγορα. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει κάτι για να ανακαλύψουν (...) ο κόσμος θέλει να περάσουμε σε άλλα πράγματα», υποστήριξε.

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν επίσης επίμονες φήμες στην Ουάσινγκτον ότι η κυβέρνηση προετοιμάζει το έδαφος για να απολύσει τον Μιούλερ. «Δεν γίνεται η παραμικρή συζήτηση για το θέμα αυτό στον Λευκό Οίκο», βεβαίωσε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου Μαρκ Σκοτ. Και ο ίδιος όμως έκρινε ότι έχει έρθει η ώρα «να αλλάξουμε σελίδα».

«Οι φορολογούμενοι δαπάνησαν εκατομμύρια κι εκατομμύρια δολάρια στην έρευνα αυτή που μέχρι τώρα δεν έχει αποδείξει καμία αθέμιτη σύμπραξη με τους Ρώσους», σημείωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κολομβία: Επίθεση με έξι πυροβολισμούς δέχτηκε ο 39χρονος υποψήφιος πρόεδρος Μιγκέλ Ουρίμπε

Διεθνή / Κολομβία: Επίθεση με έξι πυροβολισμούς δέχτηκε ο 39χρονος υποψήφιος πρόεδρος Μιγκέλ Ουρίμπε

Ο 39χρονος γερουσιαστής, ο οποίος είναι υποψήφιος για την προεδρία της Κολομβίας το 2026, είναι μέλος του αντιπολιτευόμενου συντηρητικού κόμματος «Δημοκρατικό Κέντρο»
LIFO NEWSROOM
«Τι άλλο επιδιώκεις όταν στερείς σε έναν λαό το φαγητό και το νερό;»

Διεθνή / «Όταν στερείς από έναν λαό τα βασικά, τι άλλο επιδιώκεις – αν όχι τον ίδιο τον θάνατο;»

Η πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Μελετητών Γενοκτονιών, Melanie O’Brien, μιλά αποκλειστικά στη LiFO και απαντά στο ερώτημα αν οι ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα πληρούν τις νομικές προϋποθέσεις για να χαρακτηριστούν γενοκτονία.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Οι ΗΠΑ παραγκωνίζουν την Ευρώπη και στρέφονται στις χώρες του Κόλπου για τις πυρηνικές συνομιλίες με το Ιράν

Διεθνή / Οι ΗΠΑ παραγκωνίζουν την Ευρώπη και στρέφονται στις χώρες του Κόλπου για τις πυρηνικές συνομιλίες με το Ιράν

Οι χώρες του Κόλπου έχουν αναδειχθεί σε βασικούς μεσολαβητές στις πυρηνικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Ιράν, εκτοπίζοντας την Ευρώπη. Η Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ τάσσονται υπέρ της διπλωματίας.
LIFO NEWSROOM
Ο Έλον Μασκ εγκατέστησε Starlink στον Λευκό Οίκο και η κυβέρνηση Τραμπ «βλέπει» κίνδυνο εθνικής ασφάλειας

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ εγκατέστησε Starlink στον Λευκό Οίκο και η κυβέρνηση Τραμπ «βλέπει» κίνδυνο εθνικής ασφάλειας

Ανώτεροι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου προειδοποίησαν για κινδύνους ασφαλείας μετά την αθόρυβη εγκατάσταση του δορυφορικού ίντερνετ Starlink από την ομάδα του Έλον Μασκ - Πιθανές παραβιάσεις και απώλεια ελέγχου δεδομένων στο επίκεντρο ερευνών
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Μαζική κινητοποίηση της αντιπολίτευσης υπέρ των Παλαιστινίων

Διεθνή / Ιταλία: Μαζική κινητοποίηση της αντιπολίτευσης υπέρ των Παλαιστινίων

Το Δημοκρατικό Κόμμα, τα Πέντε Αστέρια, η Ιταλική Αριστερά με τους οικολόγους, συνδικάτα και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών ζήτησαν να τερματιστούν άμεσα οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού
LIFO NEWSROOM