Η Ρωσία υπαναχωρεί: Δεν ζητά άμεσα πληρωμή σε ρούβλια για το φυσικό αέριο

Παράταση στο τελεσίγραφο της Ρωσίας: Δεν θα ζητήσει άμεσα πληρωμή σε ρούβλια για το φυσικό αέριο Facebook Twitter
Φωτ.: GETTY IMAGES
0

Η Ρωσία δεν θα ζητήσει άμεσα από τις άλλες χώρες να πληρώνουν σε ρούβλια για τις εισαγωγές φυσικού αερίου, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο, υποσχόμενο μία σταδιακή μετάβαση. 

Την ίδια στιγμή επεσήμανε ότι η Μόσχα θα εργαστεί πάνω στην ιδέα να διευρύνει τον κατάλογο των προϊόντων της που εξάγει για τα οποία θα ζητεί να πληρώνεται σε ρούβλια.

Νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος της Δούμας Βιάτσεσλαβ Βολόντιν είχε προειδοποιήσει την ΕΕ ότι, αν θέλει ρωσικό φυσικό αέριο, θα πρέπει να πληρώνει σε ρούβλια, επισημαίνοντας ότι το ίδιο θα συμβεί και για τις εξαγωγές πετρελαίου, σιτηρών, μετάλλων, λιπασμάτων, άνθρακα και ξυλείας.

Συνεδριάζει εκτάκτως η επιτροπή διαχείρισης κρίσεων

Σημειώνεται πως συνεδρίαση της ομάδας διαχείρισης κρίσεων συγκάλεσε εκτάκτως για σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, καθώς την Πέμπτη εξέπνεε το τελεσίγραφο της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την πληρωμή των συμβάσεων προμήθειας φυσικού αερίου σε ρούβλια.

Σκοπός της σύσκεψης είναι η αξιολόγηση εναλλακτικών σεναρίων για την επάρκεια εφοδιασμού της χώρας με φυσικό αέριο, σε περίπτωση διακοπής της τροφοδοσίας από τη Ρωσία, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, (ΑΠΕ-ΜΠΕ).

Ωστόσο, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, παραμένει άγνωστο μέχρι στιγμής αν τελικά θα συγκληθεί η συνεδρίαση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ