Παραμένει στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Παραμένει στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος Facebook Twitter
0

Για δεύτερη ημέρα παραμένει νοσηλευόμενος στην καθολική πανεπιστημιακή κλινική Αγκοστίνο Τζεμέλι της Ρώμης ο πάπας Φραγκίσκος, καθώς συνεχίζει τη θεραπεία του για λοίμωξη του αναπνευστικού.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η υγεία του παρουσιάζει βελτίωση, καθώς σήμερα είναι απύρετος. Οι θεράποντες ιατροί προχώρησαν σε ήπια τροποποίηση της φαρμακευτικής του αγωγής, βάσει των εργαστηριακών εξετάσεων που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή. Τα νεότερα αποτελέσματα δείχνουν βελτίωση σε ορισμένες τιμές, γεγονός που κρίνεται ενθαρρυντικό.

Λόγω της κατάστασής του, ο Πάπας δεν θα απευθυνθεί αύριο στους πιστούς στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, όπως συνηθίζει κάθε Κυριακή. Οι γιατροί τού έχουν συστήσει απόλυτη ανάπαυση τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα.

Ωστόσο, το κείμενο της προγραμματισμένης ομιλίας του θα σταλεί στα μέσα ενημέρωσης από την υπηρεσία Τύπου του Βατικανού αύριο το μεσημέρι.

Οι επόμενες ημέρες θεωρούνται κρίσιμες για την πορεία της υγείας του, ενώ η ιατρική ομάδα συνεχίζει να παρακολουθεί στενά την ανάρρωσή του.
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΟΑΤΚΙ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ

Διεθνή / Ακτιβιστές ΛΟΑΤΚΙ+ στην Καραϊβική χαιρετίζουν την ιστορική απόφαση δικαστηρίου που καταργεί νόμους της αποικιακής εποχής

«Προχωράμε προς τη σωστή κατεύθυνση» καθώς το ανώτατο δικαστήριο της Ανατολικής Καραϊβικής κρίνει αντισυνταγματικούς τους νόμους στην Αγία Λουκία για την ομοφυλοφιλική ερωτική επαφή
LIFO NEWSROOM
Νταβίντ Γκρόσμαν: Ο ισραηλινός συγγραφέας κατηγορεί με «ραγισμένη καρδιά» την χώρα του για γενοκτονία στην Γάζα

Διεθνή / Νταβίντ Γκρόσμαν: Ο ισραηλινός συγγραφέας κατηγορεί με «ραγισμένη καρδιά» την χώρα του για γενοκτονία στην Γάζα

«Αρνήθηκα επί χρόνια να χρησιμοποιήσω τον όρο "γενοκτονία". Αλλά τώρα δεν μπορώ να μην τον χρησιμοποιήσω, έπειτα από όσα διάβασα στις εφημερίδες, έπειτα από τις εικόνες που είδα και αφού μίλησα με ανθρώπους που ήταν εκεί» δήλωσε σε συνέντευξή του
LIFO NEWSROOM