Ένταση στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας: Αμερικανικό καταδρομικό «έπλευσε παράνομα» κοντά στα νησιά Spratly

Ένα βήμα από το «θερμό επεισόδιο» στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας-Πεκίνο: Αμερικανικό καταδρομικό «εισέβαλε παράνομα» κοντά στα νησιά Spratly Facebook Twitter
Το εν λόγω καταδρομικό κατευθυνόμενων πυραύλων, το οποίο μόλις είχε περάσει από το στενό Ταϊγουέιν, είναι το USS Chancellorsville
0

Εν μέσω πολιτικής κρίσης στην Κίνα με το μπαράζ διαδηλώσεων κατά της κυβέρνησης για τα μέτρα της νέας καραντίνας, αυξάνεται εκ νέου η ένταση της χώρας με τις ΗΠΑ.

Αφορμή ένα περιστατικό στην Νότια Θάλασσα. Το Πεκίνο ισχυρίζεται πως αμερικανικό καταδρομικό «εισέβαλε παράνομα» κοντά στα νησιά Spratly, προσθέτοντας πως το καταδρομικό παρακολουθήθηκε πριν απομακρυνθεί.

Ο Tian Junli, εκπρόσωπος της Διοίκησης του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, υποστήριξε ότι οι ενέργειες του αμερικανικού στρατού «παραβίασαν σοβαρά την κυριαρχία και την ασφάλεια της Κίνας». Το εν λόγω καταδρομικό με κατευθυνόμενους πυραύλους, το οποίο μόλις είχε περάσει από το στενό Ταϊγουέιν, είναι το USS Chancellorsville.

Ο αμερικανικός στρατός δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο.

Στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας «η είσοδος του αμερικανικού καταδρομικού αποδεικνύει ότι οι ΗΠΑ είναι ένας παράγοντας κινδύνων για την ασφάλεια» συνέχισε ο Tian.

Πρόκειται για «άλλη μια σιδηρά επιβεβαίωση της ηγεμονίας τους στη ναυσιπλοΐα και τη στρατιωτικοποίηση της Θάλασσας της Νότιας Κίνας», υποστήριξη. Μετά την παράτυπη είσοδο του πλοίου, η κινεζική διοίκηση ανακοίνωσε στον λογαριασμό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης WeChat ότι το στρατιωτικό προσωπικό της θα συνεχίσει να βρίσκεται σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής.

Σε μια επίδειξη δύναμης απέναντι στις κινεζικές διεκδικήσεις, τα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ διέρχονται συχνότερα τα τελευταία χρόνια από τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θέλει να φτιάξει ξανά αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να πάρει πίσω την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Η βάση είναι στα χέρια των Ταλιμπάν, με τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις, αλλά έχουν υπάρξει συνομιλίες για ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων
LIFO NEWSROOM
Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM