Ένταση στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας: Αμερικανικό καταδρομικό «έπλευσε παράνομα» κοντά στα νησιά Spratly

Ένα βήμα από το «θερμό επεισόδιο» στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας-Πεκίνο: Αμερικανικό καταδρομικό «εισέβαλε παράνομα» κοντά στα νησιά Spratly Facebook Twitter
Το εν λόγω καταδρομικό κατευθυνόμενων πυραύλων, το οποίο μόλις είχε περάσει από το στενό Ταϊγουέιν, είναι το USS Chancellorsville
0

Εν μέσω πολιτικής κρίσης στην Κίνα με το μπαράζ διαδηλώσεων κατά της κυβέρνησης για τα μέτρα της νέας καραντίνας, αυξάνεται εκ νέου η ένταση της χώρας με τις ΗΠΑ.

Αφορμή ένα περιστατικό στην Νότια Θάλασσα. Το Πεκίνο ισχυρίζεται πως αμερικανικό καταδρομικό «εισέβαλε παράνομα» κοντά στα νησιά Spratly, προσθέτοντας πως το καταδρομικό παρακολουθήθηκε πριν απομακρυνθεί.

Ο Tian Junli, εκπρόσωπος της Διοίκησης του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, υποστήριξε ότι οι ενέργειες του αμερικανικού στρατού «παραβίασαν σοβαρά την κυριαρχία και την ασφάλεια της Κίνας». Το εν λόγω καταδρομικό με κατευθυνόμενους πυραύλους, το οποίο μόλις είχε περάσει από το στενό Ταϊγουέιν, είναι το USS Chancellorsville.

Ο αμερικανικός στρατός δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο.

Στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας «η είσοδος του αμερικανικού καταδρομικού αποδεικνύει ότι οι ΗΠΑ είναι ένας παράγοντας κινδύνων για την ασφάλεια» συνέχισε ο Tian.

Πρόκειται για «άλλη μια σιδηρά επιβεβαίωση της ηγεμονίας τους στη ναυσιπλοΐα και τη στρατιωτικοποίηση της Θάλασσας της Νότιας Κίνας», υποστήριξη. Μετά την παράτυπη είσοδο του πλοίου, η κινεζική διοίκηση ανακοίνωσε στον λογαριασμό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης WeChat ότι το στρατιωτικό προσωπικό της θα συνεχίσει να βρίσκεται σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής.

Σε μια επίδειξη δύναμης απέναντι στις κινεζικές διεκδικήσεις, τα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ διέρχονται συχνότερα τα τελευταία χρόνια από τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ