Παραιτήθηκε από την ηγεσία του SPD ο Μάρτιν Σουλτς

Παραιτήθηκε από την ηγεσία του SPD ο Μάρτιν Σουλτς Facebook Twitter
EPA/HAYOUNG JEON
1

Την παραίτησή του από την θέση του προέδρου του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), με άμεση ισχύ, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Μάρτιν Σουλτς, μετά την συνεδρίαση του προεδρείου του κόμματος.

Όπως ανακοίνωσε, η ηγεσία του SPD αποφάσισε ομόφωνα να προτείνει ως διάδοχό του τη σημερινή επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Αντρέα Νάλες, η οποία θα πρέπει να ψηφιστεί από το έκτακτο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Απριλίου στο Βισμπάντεν.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ, προσωρινά καθήκοντα προέδρου του SPD θα ασκεί ο αντιπρόεδρός του και πιθανότατα επόμενος υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς.

«Το θέμα είναι η ανανέωση της κοινωνίας. Αλλά και το κόμμα χρειάζεται μια ανανέωση προσώπων και προγράμματος. Με την αποχώρησή μου θέλω να συμβάλω σε αυτό. Το προεδρείο του SPD πρότεινε ομόφωνα την Αντρέα Νάλες για την προεδρία του κόμματος. Η εκλογή θα πραγματοποιηθεί στις 22 Απριλιου. Για μένα αυτή είναι η τελευταία δήλωση ως πρόεδρος του SPD. Πρόκειται για μια κάποιες φορές δύσκολη θέση, αλλά αποχωρώ από αυτήν χωρίς πικρία. Άσκησα τα καθήκοντα για περίπου έναν χρόνο και έζησα τα πάνω και τα κάτω. Έτσι είναι, αλλά ο χρόνος γιατρεύει όλες τις πληγές», δήλωσε ο Μάρτιν Σουλτς, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάρκο Ρούμπιο, «υπουργός των πάντων»: Τέσσερα χαρτοφυλάκια για τον εκλεκτό του Τραμπ

Διεθνή / Μάρκο Ρούμπιο, «υπουργός των πάντων»: Τέσσερα χαρτοφυλάκια για τον εκλεκτό του Τραμπ

Ο υπερυπουργός Ρούμπιο είναι πλέον επικεφαλής τεσσάρων κυβερνητικών οργάνων, ξεπερνώντας τον Χένρι Κίσινγκερ, ακόμη και τον Σι Τζινπίνγκ, τον ηγέτη της Κίνας, ο οποίος έχει «μόνο» τρεις αντίστοιχους τίτλους
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Οι φωνές κατά του πολέμου στη Γάζα δυναμώνουν – «Δεν είναι πια για τη σωτηρία των ομήρων»

Διεθνή / Ισραήλ: Οι φωνές κατά του πολέμου στη Γάζα δυναμώνουν – «Δεν είναι πια για τη σωτηρία των ομήρων»

Εντός του Ισραήλ το μέτωπο που μέχρι πρόσφατα φαινόταν ενωμένο γύρω από την αναγκαιότητα της στρατιωτικής επέμβασης αρχίζει να παρουσιάζει σοβαρές ρωγμές
LIFO NEWSROOM
McDonald’s: Η μεγαλύτερη πτώση πωλήσεων από το 2020 – Προειδοποίηση για «αντιαμερικανικό αίσθημα» στο εξωτερικό

Διεθνή / McDonald’s: Η μεγαλύτερη πτώση πωλήσεων από το 2020 – Προειδοποίηση για «αντιαμερικανικό αίσθημα» στο εξωτερικό

Οι εσωτερικές έρευνες της εταιρείας καταδεικνύουν αυξανόμενο αντιαμερικανικό αίσθημα σε ορισμένες αγορές του εξωτερικού - ιδίως στη βόρεια Ευρώπη και στον Καναδά
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Τεράστιος ηγέτης. Θυμάμαι όταν έγραφα ότι ο τύπος είναι ούφο και ότι δεν πρόκειται ούτε εκλογές να κερδίσει ούτε κανά χαΐρι να κάνει, τότε όλοι έπαιζαν πόσο γαμάτος είναι και θα κερδίσει τη Μέρκελ και δώστου οι δημοσκοπήσεις και δώσε λεφτά στο Αλέκσι.... τελικά κάτι δεν πήγε καλά στην αφήγηση.Τουλάχιστον χρεοκόπησε η Ντόιτσεμπανκ!