Παραγουάη: 7 σοροί σε προχωρημένη σήψη βρέθηκαν σε κοντέινερ από τη Σερβία

Παραγουάη: 7 σοροί σε προχωρημένη σήψη βρέθηκαν σε κοντέινερ από τη Σερβία Facebook Twitter
0

Οι σοροί επτά ανθρώπων βρέθηκαν μέσα σε κοντέινερ με λίπασμα που έφτασε στην Παραγουάη, σε φορτίο που έφυγε από τη Σερβία πριν από τρεις μήνες.

Το κοντέινερ αναχώρησε από τη Σερβία στις 21 Ιουλίου και έφτασε, μέσω της Αργεντινής, σε λιμάνι της Παραγουάης αυτή την εβδομάδα, ανακοίνωσε ο εισαγγελέας Μαρσέλο Σαλδιβάρ. Οι σοροί εντοπίστηκαν την Παρασκευή, όταν οι διαχειριστές της εταιρείας που αγόρασε το προϊόν άνοιξαν το κοντέινερ.

Οι νεκροί ήταν όλοι ενήλικες και φαίνεται πως ήταν λαθρεπιβάτες. Οι δύο είχαν πάνω τους έγγραφα που δείχνουν ότι ήταν Μαροκινοί. Επίσης βρέθηκε μία απόδειξη από σερβική εταιρεία ταξί, κάτι που δείχνει ότι μπήκαν στο κοντέινερ στη Σερβία.

«Υποθέτουμε ότι έφτασαν εκεί από τη χώρα καταγωγής τους και σχεδίαζαν να ταξιδέψουν σε κοντινότερο προορισμό, αλλά δεν υπολόγισαν καλά την απόσταση και δεν επιβίωσαν του ταξιδιού», δήλωσε στο Reuters ο εισαγγελέας. Μαζί τους είχαν προμήθειες- μπισκότα, εμφιαλωμένο νερό και κονσέρβες- αλλά αυτές επαρκούσαν για 72 ώρες, συμπλήρωσε.

Η αστυνομία βρήκε και τσάντες με ρούχα, όπως και ένα άνοιγμα για αέρα, στο σημείο του κοντέινερ που βρέθηκαν οι σοροί. «Είναι σε προχωρημένη σήψη. Είναι μόνο μαλλιά και οστά», περιέγραψε ο εισαγγελέας.

Τώρα, οι αρχές της Παραγουάης θα εξετάσουν την διαδρομή του φορτίου, όπως και τα κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν πάνω στους νεκρούς. Παράλληλα, θα είναι σε επικοινωνία με το Μαρόκο και τη Σερβία, για την ταυτοποίησή τους.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο τυφώνας Κατζίκι πλησιάζει στο Βιετνάμ: 325.000 κάτοικοι απομακρύνονται εσπευσμένα από τα σπίτια τους

Διεθνή / Ο τυφώνας Κατζίκι πλησιάζει στο Βιετνάμ: 325.000 κάτοικοι απομακρύνονται εσπευσμένα από τα σπίτια τους

Ο Κατζίκι, ο πέμπτος τυφώνας που πλήττει το Βιετνάμ φέτος, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη θάλασσα, στον Κόλπο του Τονκίν, όπου προκαλεί κύματα ύψους ως και 9,5 μέτρων
LIFO NEWSROOM
Τουλάχιστον 6 νεκροί και σχεδόν 90 τραυματίες από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στην Υεμένη

Διεθνή / Τουλάχιστον 6 νεκροί και σχεδόν 90 τραυματίες από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στην Υεμένη

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου διεμήνυσε για ακόμη μια φορά ότι «το τρομοκρατικό καθεστώς των Χούτι θα πληρώσει πολύ ακριβά για τις επιθέσεις του εναντίον του κράτους του Ισραήλ»
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση Μενέντεζ: «Ο αγώνας δεν έχει τελειώσει» - Η αντίδραση της κόρης του Έρικ μετά την απόρριψη αποφυλάκισης

Διεθνή / Υπόθεση Μενέντεζ: «Ο αγώνας δεν έχει τελειώσει» - Η αντίδραση της κόρης του Έρικ μετά την απόρριψη αποφυλάκισης

«Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να είναι ελεύθεροι» γράφει σε ανάρτησή της στα social media λίγα εικοσιτετράωρα μετά την απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισης του πατέρα της
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς: «Οι Ρώσοι για πρώτη φορά έκαναν σημαντικές παραχωρήσεις για να τερματιστεί ο πόλεμος»

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς: Η Ρωσία έκανε πρώτη φορά σημαντικές παραχωρήσεις για να τελειώσει ο πόλεμος

«Ο πόλεμος δεν είναι προς το συμφέρον ούτε της Ευρώπης, ούτε των ΗΠΑ και πιστεύουμε ότι ούτε η Ρωσία ή η Ουκρανία έχουν συμφέρον να συνεχιστεί», ξεκαθαρίζει ο Αμερικανός αντιπρόεδρος
LIFO NEWSROOM
Υπό ποιους όρους o Πόύτιν θα αποδεχόταν μία ειρηνευτική συμφωνία με Ουκρανία

Διεθνή / Υπό ποιους όρους η Ρωσία θα αποδεχόταν μία ειρηνευτική συμφωνία με Ουκρανία

Την ώρα που διεθνείς αναλυτές βλέπουν πως η Ρωσία καθυστερεί κάθε σχέδιο, για συνάντηση Βλαντίμιρ Πούτιν και Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε διορία δύο εβδομάδων στον Ρώσο πρόεδρο για να συναντηθεί με τον Ουκρανό ομόλογό του
LIFO NEWSROOM